Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské ptáčky z mletého masa

Hodnocení receptu je 5,0 (169×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Patricie

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého masa. Vznikne skvělý pokrm téměř stejné chuti.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 910 kJ /
2 130 kcal
Bílkoviny145,11 g
Tuky143,19 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 2,34 g
Sůl5,29 g
Sacharidy60,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme trochu vody, vejce a malé množství strouhanky. Krok 2: Z masa vytvoříme 4 placky a potom pokračujeme jako u ptáčků z plátků masa. Krok 3: Potřeme je hořčicí a posypeme nakrájenou cibulkou. Položíme špalíček slaniny, kousek párku, čtvrtku vajíčka, kyselou okurku. Placku stočíme a důkladně umačkáme. Krok 4: Ptáčky můžeme připravovat na kousku potravinářské fólie, za pomoci této fólie se dají dobře stočit a umačkat. Nezapomeneme fólii před tepelnou úpravou odstranit. Krok 5: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a na ni položíme ptáčky. Ze všech stran opečeme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vodou a dusíme. Krok 6: Měkké ptáčky vyjmeme a šťávu zahustíme trochou vody, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky a lžíci plnotučné hořčice. Krok 7: Necháme dobře provařit a maso vrátíme zpět do šťávy. Již jen krátce prohřejeme a podáváme.

TIP: Tipy na pokrmy z mletého masa

Zveřejněno 3. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky z mletého masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oY0N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky z mletého masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oY0N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (142)

Španělské ptáčky z mletého masa jsem zkusila z vlastní fantazie udělat už před skoro padesáti lety, když 1 kg mleté bylo za 18 Kč. Úplně jsem na to zapomněla a náhodou narazila na tento recept. Hned se mi v hlavě oživilo, jak jsem za ten nápad byla od maminky pochválená, když jsem je udělala prvně. Děkuji za připomenutí. Já jsem je dělávala v troubě a jen zřídka se některý "rozjel". Už je mám v plánu na víkend. :-K

Tak jsem je dnes uvařila,svázala jsem je nití, protože jsem se bála že se rozpadnou a udělala jsem dobře. Jinak mi moc nechutnají, takže příště ptáčky už jedině z hovězího !!!

Dnes jsme měli k obědu, podle manžela kdybych byla v prostreno, tak mám 10 bodů. Výborný, nebylo složité a nerozpadlo se mi to, akorát jsem do omáčky přihodila zbytek slaniny, takže i omáčka vyborna:yes::yes::yes::yes::yes:

Pochutnali jsme si. Ale raději jsem je mírně osmahlé pekla pak v troubě, protože měli tendenci se rozpadat už na té pánvi. Příloha rýže. :-) Díky za recept. :-)

Elen:Jsem ráda že chutn:-)aly a povedly se .

:-pTakéjsem je dělala jsou vynikající,jěště přidávám lžíci solamylu a drží nadherně, díky za recept

Dobrý nápad. Jen to chtělo pro nezkušené kuchařky upozornit, že do mletého masa je třeba přidat trochu mouky a vody. Velmi důkladně propracovat fáž, až vznikne lepivá konzistentní hmota. Asi jako na sekanou. Závěrem obalit v mouce je samozřejmost. Pak se nerozpadají. Když se přidá sladká paprika, mají i hezkou barvu.

magdalenka: Stáhnout nití podle mne nejde ;-) Šlo by každý váleček zabalit do kousku tzv. vepřové košilky, bylo by to hezké i účelné :yes:

zizala:píše, že do masa pridala vajíčko....tak asi do mletého. Po opečení sa mi to stiahnutie niťou zdá ťažký úkon. Nepokúsila by som sa, ale ja ani nie som nejako zvlášť odvážna.:-))

magdalenka: :-)) Hm, asi čarodějka nebo popleta, která chtěla dát komentář k jinému receptu.
Hančina nádherná fotka mi dělá chutě :-p:yes:

bea:mleté mäso si stiahla niťou?dalo sa to?

Do masa jsem přidala 1 vajíčko, opečené ptáčky jsem pro jistotu před dušením stáhla nití, držely po hromadě, velmi dobré...:-))

Když jsem tenhle recept zkoušela poprvé, tak se mi ptáčky bohužel taky úplně rozpadly. Podruhé jsem to už nechtěla riskovat, takže jsem každý kousek zabalila do anglické slaniny a upekla v troubě jako sekanou. Místo omáčky byla šťáva a místo knedlíku nebo rýže bramborová kaše. Ale chutné to bylo moc a manžel si to moc pochvaloval. Takže já to budu praktikovat v této podobě :-)

Vyzkoušeno,chuťově dobré, ale ptáčci se mi totálně rozpadly..na talíři to vypadalo hrozně a tak jsem se snažila :-( a to jsem na radu dala studenou vodu i solamyl a stejně to nepomohlo,čím to je? Maso jsem měla namleté od řezníka. Příště asi udělám jen válečky neplněné a vejce,slaninu,párek,okurek dám raději do omáčky a nic se tak nerozpadne. prostě jako znojemská.

Tohle považuji za velmi dobrý nápad-určitě vyzkouším, protože ptáčky máme rádi všichni. Mohla bych se zavděčit dětem, ty mleté milují a nemusí moc kousat! :-))

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
mleté maso recepty, recepty z mletého masa, spanelske ptacky, ptáčci z mletého masa, co z mletého masa, mletá masa, ptacek z mleteho masa, ptacky recept, mleté vepřové maso recepty, ptacky, spanelsky ptacek, recept na spanelske ptacky, španělské ptáčky recept, co udělat z mletého masa, ptáčci z hovězího masa, španělský ptáček z hovězího masa, španělský ptáček z mletého, mlety spanelsky ptacek, recept z mleteho masa, vepřové ptáčky, udělat dobrou šťávu

Suroviny:
maso mleté, voda, strouhanka, vejce, sůl, pepř mletý, slanina, vejce, okurky sterilované, párky, cibule, hořčice, olej, cibule, mouka, hořčice

Přidat fotografie receptu