Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bleskové sýrové bochánky

Hodnocení receptu je 5,0 (54×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Sýrové bochánky, které jsou připravené během chvíle, poslouží jako drobná slaná chuťovka a nebo jako příloha k teplé polévce. Dochutit je můžete bylinkami nebo kořením dle vašich chutí.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 117 kJ /
1 462 kcal
Bílkoviny81,73 g
Tuky67,66 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 1,42 g
Sůl3,82 g
Sacharidy129,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýr nastrouháme na jemno. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a bylinkami. Krok 2: Přidáme jogurt a vejce s mlékem. Dochutíme bylinkami nebo kořením. Krok 3: Nakonec vmícháme sýr. Plech vyložíme pečicím papírem a lžící na něm tvoříme hromádky. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C do růžova. Krok 5: Hotové uložíme na mřížku vychladnout, ale teplé jsou výborné.

TIP: Top 7: Slané pohoštění

Zveřejněno 9. 9. 2016

Poznámka autorky mika59

Je to opravdu rychlá chuťovka. Podáváme jen tak, nebo si to dovedu představit, třeba přikusovat k nějaké polévce.

Zdroj: To je nápad s.k. - upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskové sýrové bochánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g9D3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bleskové sýrové bochánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g9D3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Taky by se to dalo naplnit P omazánkou :-)<3

Dal jsem nivu a eidam.S česnekem je to perfektni,moc mi to chutna:-):yes:

eduard8: To věřím, že to je o něčem jiném, ale to už nejsou bleskové, ale úplně jiný recept...;-):-) Děkuji za pěkné fotky..;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Miládko, bochánky jsou suprové a chci se zeptat, zda místo 2 lžic jogurtu se mohou dát 2 lžíce zakysané smetany? Myslím si, že ano, ale chci to potvrdit:-D :yes:

Bibinka: Jani určitě ano, myslím, že rozdíl v tom nebude....;-):-K

Děkuji Vám všem ;-);-)

<3:yes::-K

<3 Mňáááámm

je to výborné .:yes:
Občas jako večeři to dělám v kynutém provedení. Místo prdopeče dám droždí a nechávám kynout přímo na plechu.

Barče: kolik dáváte droždí prosím?:-)

<3:yes:

Vypadají skvěle-určitě vyzkouším;-):-D

:yes:...a k vínku by to nebylo marné;-)

<3<3<3<3<3<3<3, vytrhli ste ma z biedy, čakám návštevu a na slané pečivo k vínku som zabudla. V chladničke som mala iba eidam a piekla som to v remoske. Výsledok skvelý, a dúfam, že hosťom ešte niečo ostane ;-(:-((:-p:-p:-p:-p

cecilka: To mám radost, je to fakt rychlovka, příště zkusím přidat slaninu. Je to variabilní a každý si může dochutit podle svých chutí. Děkuji za milý komentář..;-);-):-K

Hezky vypečené bochánky:-D:yes:

Tématické fráze:
syrové bochánky, recept na syrove bochánky, recept na syrovy bochanky, bleskove recepty, syrovy bochanek, sýrový bochánky, receptna syrove bochanky, bochánky z cottage, bochánky s cottage, bochánky, recepty na bochanky, kynuté sýrové bochánky, syrove bochánek, vaječné bochánky, syrovo sunkove bochanky, bochánky cottage, sýrové hromádky, sýrové bochodky, recept sýrové bochánky pečené, recept syrové bochánky

Suroviny:
mouka hladká, sýr gouda, vejce, jogurt bílý, mléko, prášek do pečiva, sůl, bylinky

Přidat fotografie receptu