Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 543 kJ / 369 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,17 g |
Tuky | 9,13 g |
Vláknina | 3,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 43,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme zeleninu. Oškrábané brambory nakrájíme na drobno a přendáme na plech vyložený pečícím papírem, dýni vydlabeme a nasekáme na menší kostičky. Jarní cibulku i s natí a česnek nasekáme na drobno a vše přidáme k bramborám. Zakápneme asi třemi lžícemi olivového oleje, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Vše důkladně promícháme, zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C na 40-50 minut. Během pečení asi 2x promícháme, posledních 10 minut pečeme odkryté, abychom získali zlatavou kůrčičku.
Krok 2: Seitan nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme provensálské koření a rajčatovou passatu a vše spolu promícháme, odložíme stranou. Rozpálíme wok pánev s trochou olivového oleje a prudce na ní orestujeme směs připravené na drobno nakrájené wok zeleniny, mícháme (prohazujeme), aby se nám zelenina nepřipálila. Orestovanou zeleninu na chvíli odložíme do misky stranou.
Krok 3: Do pánve vložíme ochucený seitan a chvíli ho smažíme ze všech stran do zrůžovění, po 2-3 minutách k němu přidáme sezamové semínka. Obalíme v nich seitan a ještě chvíli restujeme. Nakonec znovu přidáme orestovanou zeleninu a vše prohřejeme. Podáváme s připravenou pečenou zeleninou.
Zveřejněno 2. 10. 2016 12:32
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Wok seitan po rajsku podávaný s pečenou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogWz
Nejnovější recepty
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 22 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 22 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 23 hodinami
Podzimní řezy
Přidáno 7. 10. 2024 14:00
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno 7. 10. 2024 13:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Škvarky z bedel připravíte za chvilku: Milovníci hub ocení aroma i chuť, nadšení budou i příznivci originálu ze sádla
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový perník
f-kikinka před 6 minutami
Citronový koláč se zakysanou smetanou
f-kikinka před 15 minutami
Banánové řezy s karamelem
f-kikinka před 26 minutami
Kuřecí hořčicové řízky
KatuleF před 1 hodinou
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Lulu87 před 2 hodinami
Houbová polévka s pohankou
JardaH21 před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
f-kikinka před 3 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Sima1996 před 4 hodinami
Omáčka z klouzků
kimlo před 5 hodinami
Bílá zelná polévka kudlanka
juannita před 6 hodinami
Komentáře (7)