Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku

Hodnocení receptu je 5,0 (77×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Krkovička, brambory a cibule - tři základní suroviny, ze kterých vykouzlíme výborný oběd. Můžeme experimentovat s bylinkami i kořením, fantazii se meze nekladou. Vůbec nejlépe pokrm chutná, když celý pekáček nachystáme den předem - chutě se propojí a maso bude ještě křehčí.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 554 kJ /
610 kcal
Bílkoviny15,94 g
Tuky1,15 g
Vláknina26,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy124,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa osolíme a opepříme.
Brambory nakrájíme na půlkolečka o síle přibližně 0,5 cm, cibuli na půlměsíčky. Pekáček vyložíme pečicím papírem. Brambory s cibulí promícháme v misce s kořením, solí, pepřem a sladkou paprikou. Pokud chystáme pekáček den předem, promícháme okořeněné brambory s trochou oleje aby neztmavly. Krok 2: Na dno pekáčku rozložíme polovinu okořeněných brambor, na ně položíme plátky masa a navrstvíme zbytek brambor, na které položíme čerstvé bylinky. Krok 3: Pekáček zakryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme ho do trouby. Pečeme při 200 °C po dobu cca 1,5 hodiny, do změknutí masa a brambor. Ke konci pečení poklici sundáme a dopečeme do zlatova. Krok 4: Podáváme se zeleninou, nebo se zeleninovým salátem.

TIP: Oblíbené pokrmy z jednoho pekáčku

Zveřejněno 21. 9. 2016

Poznámka autorky ivulinka

U nás existuje několik obměn tohoto receptu. Někdy přidám ještě rozmarýn, česnek nebo přidám klobásku, anglickou, občas posypu strouhaným sýrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j9PR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j9PR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

maris: Zdravim Tĕ, Maruško:-K, děkuji za komentář a krásnou fotku. Věřím, že i jen s oreganem byl tento recept dobrota.
Měj se moc hezky:-K

ivulinka: Ivi, měla jsem z bylinek jen oregano, ale i tak to bylo moc dobré;-):-) Přikládám fotku:-8

Přidala jsem na konci pečení kostičky balkánského sýra. Bylinkami jsem nešetřila a maso předem naložila, aby bylo křehčí. Opravdu výborné 🙂👍

Marie Svarcova: to mě moc těší, děkuji Ti, Maruško:-K

:-)<3 nejsem milovnice receptů z jednoho pekáčku, hrnce ap. ale v tvém provedení to vypadá velmi dobře a určitě i tak chutná:-K bodík bych dala i druhý za foto

MarcelaPa: Marcelko, dekiji moc za pochvalu. I u nad se recept tesi velke oblibe.
:-K

Ivulinko, vynikající bašta! :yes: Měli jsme dnes o obědu a moc jsme si pochutnali. Na brambory jsem dala koření adžika.

:yes: Parada sice som tam nedal Bylinky ale aj tak SUPER :yes:

palynovot: děkuji, že jste vyzkoušel:-K

Opravdu žádný tuk? Nepřichytí se? A když maso vložím mezi brambory doprostřed, tak nebude mít žádnou barvičku...?:-O

Děkujeme za skvělý recept! včera jsme si pochutnali <3

tomasice: a já děkuji za kladný komentář:-K

Ivulinka dneska som robila tieto zemiaciky s masom,a super stavnate.Manzel si pochvaloval.Manzelovi som nalozila,bol hladny a uhorkovy salat k tomu.Az ked zjedol,ma napadla fotka.Takze len takto,uz ked bolo ulozene v krabicke do chladnicky.Mam uvarenu cviklu,a bude cviklovy salat zajtra k zemiacikom.Urcite budem robievat kazdy tyzden.Tie zemiaciky su uzasne ,ta cibula im dala spravny smak.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K

popoluska340: velká radost na mojí straně, že recept nezklamal.
Děkuji moc za pochvalu a za fotečku:-K:-K:-K

Mám v tomto případě naprosto shodnou diagnózu jako Cathleen - už teď mám problém zachytávat sliny a dopsat komentář a těším se, jakmile tento pokrm přijde na pořadí dne. Chvíli jsem přemýšlel, co by s tím udělal nahoru navrstvený nastrouhaný sýr, ale pak jsem tuto variantu zavrhnl - bylo by to asi příliš dietoidní (spíše dušené, než pečené) a vytratila by se ona příchuť pečínky a opákaných brambor :-Q :yes:

Pěkné, jednoduché a chutné, variabilní. Dělávám podobně:-D:yes:

<3:yes::yes:

Libeček je správně, dala bych víc ;-);-):-D:-D, ale fakt :yes::yes:

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
maso s brambory v jednom, pečené brambory s krkovičkou, bylinkové brambory s krkovickou, maso a brambory z jednoho pekáče, maso a brambory v jednom pekáči, brambory s masem z jednoho hrnce, maso a brambory v jednom hrnci, brambory a maso z jednoho pekáče, maso s bramborem v jednom pekáči, brambory pečené s krkovičkou, brambory s masem v jednom pekáči, brambory a maso v jednom pekaci, brambory s masem na jednom pekáči, pečené brambory se zelím a krkovičkou, maso a brambory jednom v hrnci, brambory maso v jednom pekáči, maso v jednom pekáči, vepřové maso v jednom hrnci, maso s bramborami z jednoho hrnce, maso a brambory z jednoho pekáčku

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, brambory, cibule, brambory, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, olej, tymián, libeček, šalvěj

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu