Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 411 kJ / 576 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,28 g |
Tuky | 42,64 g |
Vláknina | 7,25 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 529 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 30,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytého a osušeného králíka osolíme. Připravíme pekáček, ve kterém budeme králíka péct a marinádu v něm ze všech surovin připravíme. Důkladně ji promícháme.
Krok 2: Přidáme králíka a všechny kousky obalíme. Měl by být celý ponořený. Pekáček zakryjeme a uložíme do lednice do druhého dne.
Krok 3: Před pečením pekáček vytáhneme 1/2 hod předem. Troubu zapneme na 200 st. Pekáček zapečeme 10 minut a snížíme teplotu na 150 st.
Krok 4: Pečeme cca necelé 2 hodiny, maso musí jít pěkně od kosti. Takto připravený králík je šťavnatý a masíčko se rozpadá. Podáváme s brambory nebo s rýží.
Zveřejněno 9. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečený králík v marinádě z kyšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk0R
Moje poznámka
Pomalu pečený králík v marinádě z kyšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qk0R
Nejnovější recepty
Zapečená brokolice
Přidáno před 5 hodinami
Halušky s peperonatou
Přidáno před 7 hodinami
Krkonošské sváteční škubánky
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí
Přidáno před 7 hodinami
Báč s vinnou klobásou
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové taštičky plněné zelím a uzeným masem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehké máslové sušenky
marie.ledlova@email.cz před 52 minutami
Moučník hrk, hrk
Kara Lane862 před 1 hodinou
Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem
Jarca071 před 1 hodinou
Cordon bleu - plněný řízek
Andyzvesnice před 2 hodinami
Kapr na bramborách.
Andyzvesnice před 2 hodinami
Těstoviny s mletým hovězím masem
Andyzvesnice před 2 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
KarolMatus před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Oskeruska před 2 hodinami
Boloňská omáčka
Legoun před 3 hodinami
Tématické fráze:
pečený králík,
pečený králík v marinádě,
králík pečený v hořčičné marinádě,
naložení králíka,
marinada na kralika,
naložení zajíce,
králík recepty,
peceny kralik recept,
štavnatý pečený králík,
pomalu pečený zajíc,
marinada kralik,
pomalu pečený králík na zelenině,
recepty na králíka,
marinády na králíka,
štavnatý upečený králík,
recept na kralika,
pečený králik marináda,
pečený králík recepty,
štavnatý králík,
marináda na králíka pečeného
Suroviny:
králík,
kyška,
olej,
česnek,
cibule,
hořčice dijonská,
koření grilovací,
cukr třtinový,
pasta chilli,
sůl,
pepř
Komentáře (5)