Suroviny
Porce: 14 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 531 kJ / 3 473 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 228,18 g |
| Tuky | 77,26 g |
| Vláknina | 37,17 g |
| Cholesterol | 898 mg |
| Sodík | 3,72 g |
| Sůl | 9,16 g |
| Sacharidy | 450,79 g |
Postup přípravy
Nebo s přispěním domácí pekárny - do nádoby nalijeme mléko, přidáme měkké máslo, nasypeme mouku, do jednoho růžku dáme lžičku soli a na povrch rozdrobíme droždí. Zapneme program "těsto" a necháme pekárnu pracovat asi hodinu. Poté těsto (předčasně) vyklopíme. (Bude dokonalé.) Krok 2: Těsto vyválíme na cca 2 mm silný plát a vykrajujeme z něj kolečka o průměru asi 12 cm. Kolečka ještě trochu rozválíme, abychom jejich velikost upravili pro obsah náplně. Do jejich středu dáváme připravenou vychladlou kuřecí nebo tuňákovou náplň. Naplněná kolečka překlopíme napůl, okraje zmáčkneme a zajistíme otisky vidličky.
Povrch potřeme rozšlehanými žloutky a pečeme asi 20-25 minut při 200°C. Krok 3: Kuřecí náplň připravíme tak, že kuřecí maso nakrájíme na velmi drobné kousky. Osolíme a posypeme libovolnou kořenící směsí, která obsahuje mletou papriku. V pánvi rozpálíme olej, přidáme maso a za prohazování ho opečeme ze všech stran (6-9 minut). Potom přisypeme drobně nakrájenou cibuli, orestujeme, zasypeme mletým i sekaným čerstvým koriandrem a dál opékáme. Přidáme konzervu sekaných rajčat, osolíme, opepříme a necháme vydusit všechnu přebytečnou tekutinu dosucha. Necháme vychladnout. Krok 4: Tuňákovou náplň připravíme tak, že z konzervy tuňáka odebereme 1-2 lžíce oleje, vlijeme na pánev a na něm necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme prolisovaný česnek, necháme ho rozvonět, přidáme tuňáka, zalijeme obsahem konzervy s krájenými rajčaty, opepříme a osolíme. Přidáme kolečka zelené cibulky, mleté chilli a necháme vydusit veškerou nadbytečnou tekutinu. Krok 5: Z vyváleného těsta vykrajujeme kolečka cca 12 cm v průměru, plníme je vychladlou připravenou kuřecí nebo tuňákovou směsí, přiklopíme, okraje zmáčkneme a zajistíme otisky vidličky.
Povrch potřeme rozšlehanými žloutky a pečeme asi 20-25 minut při 200°C.
Zveřejněno 26. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Empanadas s kuřecí či tuňákovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k7vK
Moje poznámka
Empanadas s kuřecí či tuňákovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k7vK
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
empanados,
testo na empanadas,
enpanadas,
empadas,
empanadas těsto,
empanados recept,
kuřecí rajčata v konzervě koriandr,
espanadas,
empenadas,
empenadas recept,
recept na empanados,
empanadilla recept,
enpanada recept,
hovezi empanadas,
recept na těsto empanadas,
empanadarecept,
empanados recepty,
příprava empanada,
těsto empanadas,
recept na testo empanady
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
máslo,
droždí,
sůl,
maso kuřecí,
paprika sušená sladká,
cibule,
rajče loupané,
koriandr,
koriandr sušený,
chilli,
sůl,
olej,
tuňák v konzervě,
rajče loupané,
cibule,
česnek,
cibulka zelená,
chilli,
pepř,
sůl,
žloutek,
pečící papír
Komentáře (22)
Děkuji všem.
Jinak moc děkuji za ohlasy a body a vyzkoušejte; pochutnáte si.