Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské řezy jednoduché

Hodnocení receptu je 5,0 (97×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madlenka1

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 419 kJ /
4 402 kcal
Bílkoviny72,86 g
Tuky224,37 g
Vláknina33,25 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 338 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy506,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Krok 2: Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech. Krok 3: Těsto vložíme do vyhřáté trouby, upečeme a necháme vychladnout. Krok 4: Studený korpus pokapeme rumem a potřeme pikantní marmeládou. Krok 5: Pařížskou šlehačku vyšleháme a natřeme na korpus, Krok 6: Na ozdobu posypeme strouhanou tyčinkou Margot.

TIP: Jak jednoduše a pěkně zdobit dorty

Zveřejněno 14. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské řezy jednoduché

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Epg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské řezy jednoduché

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Epg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (53)

AlušBeruš 30. 12. 2017 11:44
AlušBeruš: Teplota pečení opravdu 40 min. na 180 C stačila, ale těsto je velice hutné, těžší. Vidím to na
hladkou mouku, korpus se nebude tak drobit a bude nadýchanější. Jinak výborná buchta. Z dvojité dávky
vyšší, prořízla jsem a naplnila marmeládou. Díky za nápad.


Anna:

AlušBeruš 29. 12. 2017 21:26
Právě peču, dala jsem dvě dávky, méně cukru a bez vanilk. cukru, péct budu tak na 180 C cca 35 -40 min. Do šlehačky
- 3 ks ( mám velký plech a těsto je v něm akorát ) jsem přidala ještě 3 lžíce kakaa. A jsem velice zvědavá, jak bude chutnat
mým zítřejším hostům. Některé recepty jsou tu výborné, přesto pro méně zdatné nebo začátečníky málo popsaný postup.
;-):-D:-K

www.toprecepty.cz Zdravim, prosim ty kastany a coko dam do smetany, privedu k varu a necham vychladnout, pote sleham....? Ja jsem na to sladke antitalent:-)

MARKY: ano,přesně tak

V receptu chybí doba pečení a při jaké teplotě.Přesto jsem recept vyzkoušela ,povedlo se,dětem moc chutnalo :-)

Janouchova 4. 3. 2017 18:28
Vypadá krásný musím ho vyzkoušet.::-

P:-K:-Kro správné vyšlehání by měla být ta šlehačka řádně vychlazená.

buchta je vyborná,moc sladká,ale až na tu šlehačku,nešla řádně vyšlehat :-)

prosím a tie tyčinky ľadové gaštany mám rozpustiť????

erika.repkova: Ano, rozpustit ve šlehačce a přivést k varu.

Super recept,dělám to na menší plech a je to krásně vysoké a to těsto je vynikající i dlouho vydrží,díky :yes::yes:

Je úúúžasný! Až tak, že jsme ho dnes dojedli a moji kluci si vyprosili zítra nový, když čekáme návštěvu. :-)

Jana Mikolandová 30. 8. 2016 15:51
Madlenko1, ráda bych se zeptala, míra "hrnek" je počítáno čtvrtlitrový hrnek? Já to alespoň tak chápu, ale radši se chci zeptat. Díky za odpověď a zdravím:-)

Nevím proč, ale korpus je strašně nízký a prášek do pečiva jsem samozřejmě dala. Nemáte některá lepší recept na korpus? díky.;-(

Anna: Musíte dať menší plech, ale potom sú 3 šľahačky - podľa mňa priveľa. Ja dávam aj na tortu 2 šľahačky, 1 čokoládu na varenie, 2- 3 PL cukru a 2 PL kakaa. To sa prevarí, po vychladnutí do chladničky a na druhý deň vyšľaháme aj s Smetafixom - tiež 2.

Včera som piekla, ale cesto je na klasický plech príliš nízke. Krém som dávala iný, nabudúce dám aj iné cesto, ktoré bude vyššie.

kubrichtova 23. 5. 2016 13:10
chtěla bych se zeptat, jak den předem uvařit šlehačku? :-) děkuji

kubrichtova:
Den (nebo pár hodin) předem uvaříte suroviny na krém (pařížskou šlehačku) a posléze dobře VYCHLAZENOU hmotu ušleháte:-)

Svobodovi 22. 5. 2016 15:59
řezy jsem pekla dnes jsou výborné jen se po nich zaprášilo nejsou náročné na přípravu:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
pařížské řezy, pařížské řezy recept, šlehačkové pařížské řezy recept, pařížský řez, jednoduché řezy, recept na pařížské řezy, jednoduché řezy na plech, jednoduché moučníky, parizke rezy, pařížské tyčinky, pařížské řezy na plech, pařížský řez recept, řezy s pařížskou šlehačkou, pařížsky řez na plech, paříšské řezy, parizsky rezy, recepty na pařížské řezy, pařížské tyčinky recept, pariske rezy, recept pařížské řezy

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, vejce, olej, voda, kakao, prášek do pečiva, šlehačka, tyčinka ledové kaštany, čokoláda na vaření, rum, marmeláda pikantní, čokoláda margot, kokos

Přidat fotografie receptu