Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos se smetanovou koprovou omáčkou

Jemný losos pečený ve smetanové omáčce s koprem a citronovou šťávou se zdá jako běžný recept na tuto rybu. Když ale do omáčky přidáte ještě med a rybí omáčku, nebude o intenzivní chuť ani aroma nouzi.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby rozmražení lososa (pokud je ryba mražená)

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby rozmražení lososa (pokud je ryba mražená))

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 420 kJ /
817 kcal
Bílkoviny6,40 g
Tuky70,33 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 215 mg
Sodík 832 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy39,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Krok 2: Med rozmícháme v teplé vodě. Kopr nasekáme nadrobno. Krok 3: Do misky nalijeme smetanu, přidáme rybí omáčku, citronovou šťávu, rozmíchaný med, kopr a případně dochutíme solí. Vše metličkou promícháme. Krok 4: Lososa očistíme, opláchneme a osušíme kuchyňskou nebo papírovou utěrkou. Rozdělíme ho na dvě porce a osolíme je. Krok 5: Do zapékací mísy položíme porce lososa a zalijeme připravenou omáčkou. Zakrytou zapékací mísu (poklicí nebo alobalem) vložíme do trouby a pečeme cca 20-25 minut. Krok 6: Lososa servírujeme s bramborami, širokými nudlemi, rýží nebo gnocchi.

TIP: Přílohy z brambor - praktický přehled využití

Zveřejněno 26. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qkvy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qkvy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Musím přiznat že jsem polovinu surovin vyměnila :-8 místo čerstvého kopru sušený, místo citronu pomeranč a místo rybí omáčky sójovka.. Nicméně je to přesně ten recept který jsem potřebovala protože už mám dost klasického lososa v papilotu. :-D

<3nadherna fotka:-K:-K:-K:-K:yes::yes::

Chutnalo by mi :yes:

Tématické fráze:
losos se smetanovou omáčkou, losos s koprovou omáčkou recepty, losos s koprovou omáčkou, koprova omačka k lososu, losos s citronovo koprovou omáčkou, losos s citronovo koprovou omáčkou, koprová omáčka na lososa, recept losos se smetanovou omáčkou, losos recepty, losos se smetanovou omáčkou a koprem, recepty losos s koprem, losos s omáčkou recepty, recepty losos se smetanovou omáčkou, koprova omacka s lososem, recepty losos, recept losos s koprovou omáčkou, losos s omáčkou, pečený losos se smetanovou omáčkou, losos se smetanovou omáčkou recepty, losos na koprové omacce

Suroviny:
losos, kopr, smetana ke šlehání, omáčka rybí, šťáva citronová, med, voda, sůl

Přidat fotografie receptu