Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Recept na nudličky „won ton“

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Snadný

Doba přípravy 15 minut, 30 minut odležení, 30 minut smažení

15 minut, 30 minut odležení, 30 minut smažení

Suroviny

Porce: plná miska o průměru 25 cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 228 kJ /
1 011 kcal
Bílkoviny37,43 g
Tuky12,56 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy183,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z jednoho vejce, soli, 80 ml vody a 250 g hladké mouky vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie nebo mikrotenového sáčku. a necháme je 30 minut v lednici odpočinout. Krok 2: Na pomoučeném válu co nejtenčeji vyválíme placku, z které krájíme nudličky asi 5-10 mm široké. Na krájení jsem použila kráječ na pizzu. Krok 3: Jednotlivé nakrájené nudličky natočíme na dřevěný váleček, já jsem použila drtič na mojito. Nudličky spouštíme opatrně do rozpáleného oleje, kde se vytvoří různorodé tvary. Smažíme je ve vyšší vrstvě oleje (cca 2,5 cm). Krok 4: Mám zkušenost, že je lepší upéct nudličky do barvy lesního medu. Jsou křupavější - a křupavé i déle vydrží. Světlé časem měknou a nebudou vám tolik chutnat. Smažené nudličky nejsou nasáklé tukem. Kdo má rád pikantní, může do těsta přidat sušené chilli. Krok 5: Nudličky jsou chutným doplňkem zeleninových salátů. Dají se namáčet do různých omáček, poslouží i jako vhodná příloha k hustým omáčkám podávaným třeba k hovězím líčkům. Samostatně jsou skvělé k pivu, vínu, grilované zelenině i grilovaným masům.

Zveřejněno 8. 11. 2016

Poznámka autorky rozmarynaH

Recept jsem našla ve Véčku Hospodářských novin.

Tento recept najdete na mých stránkách http://www.varimesmarcelou.cz/prilohy-a-pecivo/rec...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N6lv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N6lv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-O Nechápu, jak mi mohlo něco tak zajímavého uniknout !!! Škoda, že jsem je neobjevila před týdnem - moc by se mi hodily na oslavu narozenin. Určitě vyzkouším.

Nadja: Děkuji za komentář. A až je budete smažit, je dobré, aby usmažená barva byla středně tmavá až tmavší, tak ty jsou úplně nejkřupavější. I druhý den křupou. Tak dobrou chuť.

<3:-K:yes:

nanny: Některé pravdy jsou úsměvné a některé smutné, ale ty jsi mi udělala velkou radost.:-K:-K:-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

<3:yes:

mysulka: Díky:-K

Neznám a tak někdy ráda vyzkouším:yes:

radiator: Díky a až vyzkoušíš, tak napiš nebo přidej svoji zkušenost.:-K

Marci, tak to se mi moc líbí, to určo zkusím :yes: . A koukám, že máš brutnák ... dá se nějak namnožit, že bys mi kousek přinesla nebo je to jednoletka?

1974andrea: Andrejko, nám to moc chutnalo. Samozřejmě, že jsem přidala chilli. Až vyzkoušíš, přidej foto. Díky. :-K To ostatní vysvětlím osobně. :-K

Rozmarýnko, to se mi moc líbí a určitě je vyzkouším :yes:

Bibinka: Vyzkoušej. Je to dobrůtka. A díky za komentář:-K Až vyzkoušíš, přidej foto a napiš, jak nudličky chutnaly.

Tématické fráze:
won ton, gyros recept, priloha k hovezim lickum, testo na nudličky, recepty ton, smazene hovězi nudličky a grilovana zelenina, univerzálního drtiče recepty, těsto won ton, nudličky ze ze sáčku, dort malakov originál, recepty nudle obrázky, smažené pikantní nudličky,, wonton testo, lehký nepecene dort#utm_content=lista, z jednoho vejce, soli, 80 ml vody, ton recepty, originalni veprove nudlicky, sójové nudličky recept, křupavý won ton, wonton nudle recepty

Suroviny:
mouka hladká, voda, vejce, sůl, olej,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu