Suroviny
Porce: asi 150 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 160 kJ / 3 384 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,92 g |
Tuky | 191,72 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 722 mg |
Sodík | 385 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 352,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čokoládu s máslem rozehřejeme nad párou a necháme chviličku trochu vychladnout. Mezitím vejce vyšleháme s cukrem, pak přidáme rozehřátou čokoládu, promíchanou mouku se škrobem, solí a práškem do pečiva a nakonec hrubě sekané ořechy.
Krok 2: Plechy vyložíme pečícím papírem a na něj klademe malé hromádky (asi 2 cm - polovina čajové lžičky) s 5 cm rozestupem od sebe. Pečením dost nabudou.
Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 5 min, jen co povrch nelepí. Po upečení je necháme na plechu vychladnout, protože jsou velmi měkké, až zchladnutím ztvrdnou. Ale jsou velmi křehoučké a rozplývají se na jazyku.
Zveřejněno 4. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské čokoládové dukáty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N6rK
Moje poznámka
Francouzské čokoládové dukáty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N6rK
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 14 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 4 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 5 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 5 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 6 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 7 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 7 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 7 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 8 hodinami
Tématické fráze:
čokoládové moucniky francouzský,
čokoládu rozehřejeme nad parou,
jak rozehřát čokoládu,
francouzska cokoladova bublanina recept
Suroviny:
čokoláda,
mouka polohrubá,
cukr,
máslo,
škrob,
vejce,
prášek do pečiva,
sůl,
ořechy sekané
Komentáře (2)