Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejluxusnější křídla v mém životě

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Rouena

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie705 kJ /
169 kcal
Bílkoviny6,90 g
Tuky0,45 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5,06 g
Sůl12,08 g
Sacharidy33,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience na marinádu smícháme.
Předehřejeme troubu na 180-200 stupňů. Krok 2: Křídla překrojíme v kloubu na dva kusy. Špičatý konec nepoužíváme (dávám ho do vývaru). Omytá a překrojená křídla dáme do marinády a necháme cca 5 minut marinovat. Krok 3: Na plech vyloženým pečícím papírem poklademe křídla (křídla na plech opravdu pokládejte, nesmíte je vylít i s marinádou) . Krok 4: Pečeme, dokud nebudou křídla zlatavá.

Zveřejněno 1. 12. 2016

Poznámka autorky Rouena

Marináda na kuřeti zkaramelizuje, do toho je cítít trocha zázvoru a hlavně máte pocit, že maso máte v marinádě cca 2 dny.

Marináda, která zbyla, se dá použít na maso, které je již upečené. Můžete jej v ní opět vyválet, pro lepší chuť (Já to tedy nedělám).

Hodí se k přílohám jako jsou šťouchané brambůrky, hranolky, grilovaná zelenina (já jsem schopná je sníst bez ničeho).

Recept jsem našla někde na internetu, není můj, ale stojí za to ho šířit dál.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8r2m

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8r2m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Bylo to výborné! S čerstvým chlebem a čerstvou zeleninou...

Dovolila jsem si přidat dvě fotečky, pekla jsem na plechu společně s brambory. Recept už mám uložený.:yes::yes:

kleofasek: moc dekuji , to me tesi! :-8 ..po tech letech to tak taky delam, nebo do toho nalozim maso na druhy den <3

Včera byly křídla, dnes spodní nohy, RECEPT ÚŽASNÝ. Vzhledem k tomu, že jsem člověk spořivý, tak jsem zbylou marinádu nechala přejít varem, přidala jsem uzenou červenou papriku a lžičku třtinového cukru.
Takto upravenou marinádu lze použít k namáčení masíčka, :je to skoro jako BBQ a salmonela se vyvařila.

:yes::yes::yes:

Připojuji se ke chválícím. Je to skutečně dobré. Pochutnal sem si. Určitě zopakuji:yes: Dovolím si přidat fotečku.

jsou naprosto luxusni a zaradili jsme je do naseho jidelnicku, dekuji za skvely recept:yes:

goldfly: moc děkuji :-*

Super inspiracia na zajtrajsiu veceru prekvapim manzela.kridla su v mrazaku,a ostatne mam doma.A ja sa tak bojim salmonely,a vselijakych zazivacich problemov,ze by som urcite v tu marinadu,kde boli kridla nepouzila.Ale posielam bodik.:-K:-K:-K:-K:no::no::no::no:

popoluska340: Jsem moc ráda že chutnalo :-8:-8 děkuji

Zobrazit 2 starší odpovědi

Pokud to myslíš tak, že lze zbylou marinádu, ve které byla syrová křidélka, použít na již upečené maso a jen to v ní obalit, já bych to neudělala, protože před tím v ní leželo syrové maso.

spagetka: v puvodnim receptu tomu tak opravdu je :) .. sama toto nedelam, jak jsem zminovala.. ale treba si na tom nekdo potrpi :) Hezky vecer

Tématické fráze:
kuřecí kridla v marinade chilli, kuřecí křídla s chillisweet omáčkou, sweet chilli křídla, smažená kuřecí křídla ve swett omacce, kridla sweet chilli recept, křídla v marinádě, nadívaný kuřecí křídla, křídla sweet chilli, křidla ve sweet and chili, grilovaná kuřecí křídla sweet and chilly, nejluxusnější pečené kuře, jak marinovat křídla, jak obalit kuřecí křídla, marináda na kridla, sweet chilli křídla recept, sweet chilli kuřecí křídla recept, kureci křídla ve sweet chilli omáčce, dušené krůtí křídla, křídla chilli sweet, marináda na kuřecí křídla sweet chilli

Suroviny:
kečup sladký, omáčka sojová, česnek, omáčka chilli, zázvor, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu