Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, které jsou hned měkké

Hodnocení receptu je 4,9 (270×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jana Zatloukalová

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 204 kJ /
2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme všechny suché přísady v misce, přidáme ostatní ingredience a ručně zpracujeme na měkké těsto. Pokud máme kuchyňského robota, vložíme vše do mísy a zpracujeme přístrojem. Krok 2: Hotové těsto je měkké a poddajné, asi jako pružná plastelína. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme přes noc odležet v lednici. Krok 3: Troubu předehřejeme na 160 °C a plechy na pečení (budou potřeba nejméně dva) vyložíme pečicím papírem. Krok 4: V malé misce vidličkou rozmícháme žloutek s jednou lžící vody. Krok 5: Odleželé těsto vyválíme na pomoučněném vále na sílu přibližně 0,5 cm, vykrájíme tvary a narovnáme je na plech. Krok 6: Pečeme 8–10 minut a ihned po vytažení potíráme horké kousky na horní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk. Necháme je vychladnout na mřížce a teprve pak zdobíme polevou.

TIP: Jak zdobit perníčky bílkovou polevou

Zveřejněno 24. 12. 2008

Poznámka autora Jana…

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (324)

Recept ještě nebyl hodnocen 2,0

za mě zkusím jiný recept, nebo aspoň příště pridám kakao a budu péct delší dobu. Měkké hned jsou, ale chuťově to není ono

Nejlepší těsto na perníčky. Jsou voňavé, hned měkké🩷 akorát pozor, docela nabydou, takže trosku dal od sebe. Díky tomu jsou ale fakt měkoučké😇

Výborné, ani není potřeba přidávat jablko do krabice :).
Akorát mi dost nabyly, takže při druhé várce jsem je udělala tenčí než 0,5cm

Jsou moc dobré a opravdu hned po upečení měkké. Akorát příště dám trochu méně cukru. :-)

Ancoovicka: Ak ich potriete vajíčkom až po upečení, zostanú pekne lesklé.

Dobrý den, jaký je rozdíl mezi potřením vajíčkem před anebo po upečení?

Opravdu jsou krásně měkoučké! Postupovala jsem přesně podle receptu. Těsto jsem nechala rozležet (zapomněla jsem na něj :-D) a pak jsem pekla cca 0,5 cm vysoké tvary 10-11 min na cca 170°C horní-dolní ohřev. Děkuji za skvělý recept :yes::-K

Syn nemuze jist zadne mlecne vyrobky. Slo by nahradit maslo rostlynnym tukem/ olejem?

Skvělý recept. Myslim že bude po právu zařazen do rodinných receptů. 🩷❤️💜🩵💙💚

Jsou hrozně výborně i bez perníkového koření 🔥

Perníčky chtějí pár dní odležet pro úplné zvláčnění ale jinak jsou moc dobré rovnou z plechu. <3 Ubrala jsem cukru a přidala med a spokojenost, už jen nazdobit. Díky za recept.

JanaKac: Já jsem tyto perníčky pekla nedávno, tuk jsem použila už ze zvyku rozehřátý, vlahý. A stačilo to. :-K

Dobrý den, 50g másla mi na 400g mouky nestačilo, musela jsem dát 100g, což jsem si ověřila i v jiných receptech na perníčky, ale věřím, že se povedou;-)

JanaKac: jste skvela, diky za komentar, uz jsem tu drobenku chtela vyhodit. Nechapu ze se z toho nekomu povedlo pri 50g udelat testo. Moc dekuji

Moje první perníčky, který jsem dělala...a jsou skvělý...do Vánoc asi nevydrží :-D :-K :yes::yes::yes:

Nevěřila jsem že se najde recept kdy jsou perníčky hned měkké a je to tak. Dělala jsem rovnou dvě dávky a super. Těsto skvělé, krásně se s ním pracovalo ;-) a dva perníčky jsem už zdlabla :-D

Dělala jsem letos poprvé. S těstem se krásně pracuje a jsou opravdu skvostné! Pekla jsem 9min na 200°C.

Opravdu dobrý recept. Perníčky jsem dnes pekla a jsou hezký měkké a vláčné. S těstem se dobře pracuje. Teď je ještě nazdobit a nesežrat do Vánoc 😅🤔

Kolik kousků je přibližně z 1 dávky? :) Budu dělat poprvé...

Perníčky peču už delší dobu podle tohoto receptu:
Nyní jsem udělala vyjímku, protože jsem měla málo medu, tak jsem si vybrala tento recept. Perníčky jsou opravdu hned měkké a k jídlu, což jsem potřebovala. :-K

Dělám každý rok! Jiný recept už nepotřebuji a ani nechci. Maximální spokojenost❤️

Peču už třetí rok.. Dokonce i několik várek, protože mi je jedí a do Vánoc to s jednou dávkou nedáme.
Perníčky jsou tak za 3-4 dny měkké.
A už jsou pro mě taková jistota. Moc děkuji za recept.

Nikca156: Nie. Ak použijete prášok do pečiva, môže sa zmeniť chuť aj vzhľad perníčkov. Treba zmeniť aj pomer. Myslím, že na jednu lyžičku sódy by mali ísť 2-3 lyžičky prášku do pečiva. Vyskúšané to ale nemám.

Mohu místo jedlé sody dát prášek do pečiva nebo do perníku?

Perníčky jsou výborné. S těstem se skvěle pracovalo:-);-)

Vždycky mi perníčky ztvrdly, ovšem tyhle jsou stále měkké a doufám, že do Vánoc i nadále zůstanou :DD super recept a dobře se pracovalo s těstem, akorát jsem měla vejce velikost S tak jsem místo 2 dala 3 - nechtělo se to totiž spojit ... :))

Opravdu výborné perníčky, hned měkké 😋

Pernicky Výborný deleje je vyssi !opravdu a 7 minut!:-K děkuji za recept jsou opravdu mekke

Anceninka: ja nic nepridavala je treba nechat pomer podle receptu

Skvělý recept. Už jsem udělala dvakrát. Místo perníkového koření jsem přidala kupřicího prášku do perníku a taky lžičku kakaa. Ten prášek obsahuje kypřicí látky, takže tam byla trochu příchuť jedlé sody. Některé jsem pekla 7 minut a zůstaly vysoké a nadýchané, některé 9 a vyšly tenčí. Ale všechny jsou měkké

Děkuji za recept, perníčky jsou opravdu vynikající a měkoučké ????

Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli můžu místo klasické hladké použít žitnou nebo špaldovou mouku? Děkuji za recept;-)

Kata74: nejlepší je je dát do nějaké nádoby s těsněním nebo jakékoliv nádoby s víkem a přidat rozkrojené jablko

Nanyn: Děkuji Vám za odpověď :-8 já pekla perníčky 7 minutek a také stačilo, krásně měkké☺️ Akorát když je vyndám na talířek, tak do druhého dne ztvrdnou

Právě jsem je dopekla a jako ..wow.. poprvé co mám perníčky opravdu měkké a i chuťově výborné <3.. I s těstem se pracovalo parádně. Opravdu moc děkuji za skvělý recept !

Kata74: nejlepší je podle mě papírová krabice s kouskem jablka a šup s tím na balkón :-D Nebo do chladu. A co jsem letos pochopila, opravdu je důležité pernicky péct MAXIMÁLNĚ 8 minut. Ty, které jsem pekla 10 minut jsou tvrdší :/

Hezký večer, chci se zeptat, jak perníčky nejlépe uschovat aby zůstali co nejdéle (měkké) ? :-)

Veru22: Dobrý večer, pernicky jsem pekla minulý rok a zítra budu zadělávat těsto. Minulý rok vydržely krásně <3 Minimálně měsíc až dva jsme je jedli. Jednu a tu samou dávku.:-)

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak dlouho vydrží po upečení měkké. Mám doma dvě malé děti, tak bych jich chtěla upéct víc na jednou, abych nemusela před vánoci péct další, ale bojím se aby neztvrdly ????

Katharina96: Pokud máte vykrajovátka s pružinou, která do těsta vytisknou vzor, tak musíte hledat recepty, kde není v těstě prášek do pečiva a nebo soda. To pak ty tvary zůstanou.;-)

Letos jsem poprvé dělala perníčky a vyzkoušela tento recept, jsou výborné, hlavně s polevou. Poradíte ale někdo jak to udělat, aby perníčky pořádně držely vykrojený tvar? Koupila jsem si vykrajovátka s razítkem a na těstě mi udělaly krásné tvary, ale po upečení jak to celé nakynulo tvary od razítka skoro vymizely, a tvary u některých perníčků jsou také skoro neidentifikovatelné :D Nevím jestli se tomuto dá nějak předejít nebo je to normální? Dělala jsem je opravdu poprvé v životě, takže vůbec nevím a přemýšlím, že udělám ještě jednu várku, tak bych je chtěla mít krásné i na pohled. :-K

Anceninka: Tak to nevím. Po fázi drobenky přichází po dalším hnětení hotové těsto. Celkově hnětu těsto maximálně 10-15 minut a je to. Nechávám odležet na hodinu a jdu péct. Měl jsem letos vejce L, med jsem taky trošku rozpustil a přesně podle receptu dal suroviny a postup dělal taky předepsaný(smíchání suchých součástí nejdříve...).

Anceninka: ručně se mi těsto na perníky nikdy nepodařilo dobře zpracovat až el.hnětač pomohl. Po odležení těsto ještě pořádně prohnětu, vždy tu část co chci rozválet. Asi je dobré aby mělo i určitou teplotu. V chladu se mi hůře rozvalovalo a bylo jakoby na povrchu hrubé a popraskané. Jinak mne nic nenapadá...

Tyto perníčky už dělám druhým rokem, jsou skvělé, nejlepší recept!!!!!

Perníčky jsou měkkoučké a chuťově vynikající, ale ode mne vypadají, jako by je požvýkala kráva. Zkoušela jsem je dělat už dvakrát, ale při zpracovávání těsta se mi vždycky něco nepovede a místo pružné hmoty mám směs podobnou suché drobence. Ani po přidání žloutku, medu a másla (od každého trošku), se z těsta nestane hezky pružná hmota, nýbrž něco, co je stále jaksi suché uvnitř (a to i po velmi dlouhém hnětení). Po odležení se to trochu zlepší, ale při válení se těsto hrozně kroutí, smrskává, trhá a není hezky jemné. Dokázal by mi někdo poradit, co dělám špatně? Ingredience mám přesně odvážné, vejce velikosti M, med máme trochu tužší, tak ho povoluji teplem, cukru dávám jen třetinu (doma nesladíme), může něco z toho být ten problém? Je případně možné zůstat jen u třetiny cukru a poupravit množství ostatních surovin? Předem děkuji za odpověď, jak jsem psala, perníčky jsou opravdu vynikající, hned jsou pryč, ale chtěla bych na svátky udělat takové, které by byly hezké i na pohled. :-D

Saola: Dobrý den, tenhle recept jsem tu našel asi před pěti lety a od té doby ho dělám každý rok.
Zrovna minulý rok jsem udělal tu chybu, že jsem první plech vyválel tenčí než půl centimetru. Vyšly z toho tvrdší kousky, takže určitě doporučuju toho půl centimetru :) .

Opravdu výška těsta půl centimetru? Není to moc?

Perníčky jsou moc dobré, přesně takové, jaké jsem si je představovala. Recept doporučuji.

Skutečně skvělý recept, s těstem se dobře pracovalo a perníčky jsou opravdu hned měkké. Děkuji, ukládám na další roky pečení :)

Moc děkuji za tento recept. Peču cukroví už od dětštví, skoro půl století. A poprvé opravu hned měkké perníčky.

Děkuji za prima recept. Přidala jsem ještě kakao....a už přidávám dětem ke svačině do školy <3:-)

Mám recept se stejným poměrem surovin, ale jmenují se Třené perníčky. Cukr se utře s máslem do bíla, přidá se vejce a med a po smíchání zbytek suchých surovin. Než nachystám plechy a formičky si těsto odpočine v chladu, ale stane se, že i do druhého dne. Opravdu jsou hned měkké, vozíme na cesty. Nejraději mám kolečka s mandlí. U nás jedou spíš perníčky silnější a podle tvarů jsou z této dávky 2 velké plechy. Potírám před pečením rozšlehaným bílkem.

poprvé v životě jsem dělala perníčky a super

Moc dobré.

Konečně v 61 letech se mi povedly perníčky "jedna báseň". A že jsem za ty roky vyzkoušela nějakých receptů! U tohoto už zůstanu. Děkuji a doporučuji.:-K

Dnes jsem upekla. Podařily se a jsou opravdu chuťově moc dobré. Děkuji a ukládám si na příště.

Lucy75: Zajímavý recept, ale i vaše dokonalá recenze, díky které jsem perníčky vyzkoušela. Jsou skvělé, dnes dělám další dávku:-D DĚKUJI:-8

<3 Kvůli tomuto geniálnímu receptu jsem se SEM ZAREGISTROVALA, ABYCH MOHLA PODĚKOVAT !! Že jsem ve svých 45letech po x marných pokusech KONEČNĚ UPEKLA MĚKOUČKÉ PERNÍČKY !! Dřív byly jak šutr.. letos jsem vsadila na tohle a jsem vděčná !! vyválela jsem na hrubší a jsou jak med a heboučké.. nic tvrdého.. Děkuji !!:yes::-K Jinak i na silnější kousky stačí osm minutek v pohodě a fakt maličko dál od sebe, dost "nabudou", což vůbec není na škodu :-8

Nicole.H: Ano, dělal jsem z třetinové dávky a vyšlo to na jeden plech.

Včera jsem dělal těsto - poprvé - a dnes jsem upekl, vše je super, ale vykrojené formy perníku se musí dávat hodně daleko od sebe na pečící papír na pekáči, jinak se spečou dohromady ! Chuťově to nemá chybu !

S těstem se výborně pracuje, minimum mouky na podsyp. Pridala jsem lzicku skoricea hnedy cukr. Do dalsi varky pridam lzicku kakaa. Mam radsi tmavsi.
Ale super...presne 8min. Dekujeme :-)

Úžasné, dokonalé. Prostě nejlepší <3

Včera jsme je upekli poprvé a už nikdy jinak. Jsou výborné a opravdu měkké :yes:

Teď jsem je dopekla z poloviční dávky na zkoušku. Recept jsem dodržela jen na poloviční dávku jsem dala celou a půl lžičky koření. S těstem se mi pracovalo OK. Trošku jsem se bála, když jsem začala válet, že praská a měla jsem dát víc másla jak tu všichni psali, ale nakonec to žádná tragédie nebyla! :) Horkovzdušná trouba 170, 7 minut. Nevím, nezdály se mi hotový tak jsem to tam ještě na minutu šoupla. Takže 8 minut cca. Zkoušela jsem tenčí - ty trošku zezlatověly a tluščí ty si zachovaly světlou barvu. Tenčí trošku křupavý, ale zuby si o to fakt nevylámete. Tluščí měkký. Za mě super. :yes:
PS: Poloviční dávka je cca jeden plech - cca 30 kousků, ale záleží jaké máte vykrajovátka, že :) Já dělala variaci koček, nějaké menší některé větší. :-8

Dělám je už několikáté Vánoce. Jsou skvělé. Dnes opět už jsou v krabici.:yes:

Výborné perníčky :yes: Dnes jsem je vyzkoušela z poloviční dávky a budu dělat znova :-)

Dnes jsem delala, jsou vyborne, s testem se dobre pracovalo, medu jsem pridala 2 lzice, ale teda vrchovate a koreni do perniku 2,5 kavove lzicky. Po upeceni jsem nepotirala syrovym vajickem, nemam rada tepelne neupravene vejce kvuli salmonele, protoze je jedi hlavne deti. Ale i tak jsou hezke, mekke a brzy budeme zdobit...:yes:

Perníčky jsou výborné, udělala jsem další várku a přidala více medu a dávám prášek do perníku tak místo sody a přidala kakao, jsou vynikající. Akorát ty první jsou už tvrdé,přitom byly úplně měkoučké, tak jsem zvědavá jestli ještě zmeknou, teď jsou v chladu, tak to může být i tím, že?

Perníky jsou moje nejoblíbenější vánoční cukroví. Letos jsem podle podle tohoto receptu. Dala jsem 2 lž. koření (a klidně bych příště ještě jednu přidala) a mouky bylo taky malinko víc. Jinak jsem přesně dodržela recept. V ledničce jsem nechala odležet 24 hodin. Krásně se s testem pracovalo, stačilo lehce podsypat, nic se netrhalo a nelepilo. Pekla jsem na 160C 9 min. Na první pohled se mi zdaly světlejší, ale po potreni zloutkem dostaly krásnou barvu a lesk. Nechala jsem chladnout na plechu. Po vychladnuti úžasne mekke, nepreslazene a mají výbornou pernikovou chuť. Pravda, nevoní tolik, jak jsem zvyklá. Uvidíme, jestli nebudou tvrdnout. Zítra budu zdobit a asi preventivně šoupnu do krabice jablko. :)

Dnes poprvé perníčky, tento recept je super, měkké hned po vychladnutí. Vyzkoušela jsem natřít žloutek před pečením, taky super, jsou lesklé...Uložila jsem si do oblíbených, za rok opakovačka. Moc děkuji paní Janě, jsou výborné...:-K

Dnes jsem vyzkoušela. Příprava jednoduchá, neumím péct sladké tak oceňuji! Nebyl čas nechat do druhého dne, ale i tak jsou moc dobré a zatím opravdu měkké! Snad neztvrdnou jako ty co jsem pekla naposledy. Prozatím za mě palec nahoru :yes:

Dobrý den, mám dotaz :-8 Zkoušel ste někdo perníčky upéct z poloviční dávky? A na kolik kusů to případně vyjde? Děkuji za odpověd :-)

Nicole.H: Já pekla včera na 160 a 12-14 minut. Když na ně zatlačíš prstem musí být ještě trošičku měkké , ale vespod už ne !
Když otevřeš troubu a čichneš, musí být cítit koření a ne syrová mouka, tehdy jsou hotové! Když ne, klidně v přidej teplotu a čas. Dávám 2,5 ČL koření na 1 těsto a ochutnám, než dám odležet jestli je v tom dost koření.
První várku hlídej, každá trouba peče jinak ! Moje například o 10 stupňů míň než je na termostatu nastaveno. Přeju dobré pečení.

Zkoušeli jste někdo nahradit mouku za spaldovu hladkou?? Byly stejne dobre?

Lenna86: samotnou špaldovou mouku bych nepoužila, ale děla jsem ze žitné mouky a parníčky jsou super.

Tak první várka bez medu upečená a musím říct že teda nic moc... Na chuť nejsou moc sladké a na pohled jsou takový hrozbě světlý... Takže si je určitě hrozně rád dá můj muž, protože ten sní úplně všechno :-D a jinak večer znovu a snad už správně :-8

Katchabis:
Barva?
Já potírám vejcem PŘED pečením...
No, to jste ale nemohla tušit, že :-)

Dneska jsem si udělala těsto a když jsem po sobě uklízela všechny věci, zjistila jsem, že jsem zapomněla dát med, myslíte že to bude velký problém? Nebo mám raději zadelat na nové?

Katchabis:
No, samotného by mě zajímalo, bude-li v tom jaký rozdíl, ale předpokládám, že moc velký neééé:-)
Prosím, zadělejte nové těsto a posléze upečte dvoje perníčky a napište, jak to dopadlo:-K

Zobrazit starší odpověď

:yes: Povedly se na první pokus, jsou opravdu měkké, výborné.:-)

Nechápu dala jsem vše dle receptu, ale je z toho lepiva nezpracovatelna hmota.. kde je zakopaný pes?????

Silmarillion 11. 12. 2017 19:53
Marcela : dokud je těsto lepivé, můžete přidávat mouku, ale postupně, abyste to nepřehnala, to by se pak zase trhalo... Konzistence těsta se může lišit podle velikosti vajec, kvality mouky, tuhosti medu atd. Recepty nemůžete brát jako dogma, protože nelze zaručit 100% stejné suroviny a tedy nelze ani dostat 100% stejný výsledek, občas je potřeba to doladit...

Zobrazit starší odpověď

Zdravím, jdu dělat těsto a zítra upéct. Chci se zeptat, zda je tedy na ně brzo, když budu až přístí pátek rozdělovat do krabiček rodině ? aby neztvrdly. Jablíčko do krabice určitě dám.
Děkuji za odpověď.

Děkuji za radu, a přeji nejen Vám ale všem krásn advent a příjemné pečení :-))

Jana: Tak ať se na podruhé zadaří;-):yes:i Vám hezký adventní čas.:-K:-K

Ahoj , dělala jsem loni a super<3. Letos jsem tam ale zapoměla dát sodu, skoro nevyběhly a jsou opravdu tvrde 8-(8-(, yslíte že ještě změknou nebo mám raději udělat nové ?? a kdy začít zdobit ?? děkuji za rady

Jana: určitě,to si myslím je dost důležité,proto ani perníčky nevyběhly.;-)no a pro pejska nevím,přeci je tam dost věcí pro něj nevhodných,já bych to namlela a udělala třeba perníkové kuličky,ale dělejte jak myslíte;-);-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Ještě nikdy jsem nepsala komentář k receptu, ale tady mi to​ nedá...každý rok hledám pouze tento recept na perníčky a každý rok jsem nad míru spokojená s výsledkem...jsou opravdu vynikající...jdu na ně:-p

Co je spatne kdyz pernicky jsou po upeceni porovate nikoliv hladounke? ???? Jinak recept super..pernicky chutne a opravdu mekke.

Bara: Mám stejný problém. Také mám perníčky pórovaté.

Perníčky jsem zkoušela a moc se povedly :-8 akorát po nějaký chvíli byly pak tvrdé nechápu proč když jsem do nich kousla tak chroupaly jak když kousnu do sušenky :-( měkké jsou ale když se upecou ale pak jsou tvrdý :-( jinak když je peču na vánoce tak voní po celém bytě :-K a to jsem je pekla podle vaší poznámky čili dřív jsem je pekla aby se rozlezely ale i tak pak byly tvrdý

Lenka: super tak to zkusím teda neznám děkuji :-K

Zobrazit starší odpověď

:yes:

ja se snad nikdy nepoucim, ze u tohohle receptu je jedna davka proste desne malo. uz zase zadelavam potreti. za me snad nejlepsi recept co jsem kdy tady navstivila. uz bych si ho konecne mela taky zapsat do notysku. :) a opravdu jako beton nikdy nebyly.

Ja je delala presne podle receptu a vubec nezmekly jsou tvrde jako beton. Takze nedoporucuji!!:no:

Supr recept, nechapu jak muze byt nekdo tak drzy v predchozich komentarich. Vyborny recept, dekuji!

Můj manžel to vyjádřil nejlépe - hnus. Když pominu, že práce s těstem byla naprosto šílená, po třech dnech jsou perníčky stále tvrdé, navíc absolutně nevoní.
Takže jdu rychle udělat nové, podle starého receptu, sice už nezměknou, ale horší než tyto určitě nebudou.

Petra:
No, abych nebyl za sprosťáka, tak tvrdost neřeším..., ale ta nevoňavost patrně receptem nebude..., jste si si jista, že jste nic nezvojtila?;-)

Kukuřička 16. 12. 2016 14:31
Myslíte že vadí když to udělám bez sody :-?

Děkuji za super receptík.Už jsem asi dvakrát dělala a vždycky se povedlo. Jsou to nejlepší preníčky co jsem kdy jedla. Doma mají velký úspěch. :-K:yes:;-)

:yes:Děkuji! Děkuji! Děkuji! Tento recept je zázračný! Perníčky jsou hned měkké a druhý den ještě měkčí! Přidávám je mezi vánoční stálice! Zkusím recept obměnit, aby neobsahoval cukr a místo bílé mouky zkusím nakombinovat jiné druhy, ale poměr surovin určitě zanechám. Ještě jednou děkuji a přeji bohatého Ježíška!:-8

Chci dělat perníčky, ale nechse se mi kupovat klasický rum, protože máme doma tento: http://www.warehouse1.cz/zacapa-23-centenario-rum-... a potřebuju ho postupně zdělat. Myslíte, že se bude hodit do českých perníčků? Já vím, tohle je super rum, našla jsem ho podle názvu na webu i u autorizovaného sidtributora, takže to určitě bude klasa. Ale na destiláty moc nejsme, tak ho chci spotřebovat aspoň nějak - bude se hodit na pečení?

Táňa:
No, jako pokus o reklamu :no: ale ten rum je fakt špica :yes:
Akorát tydýt nebo nějaký movitý Trumpera by použil 10x dražší delikatesu a cpal ji do pečiva, když navíc vedle naší VOŇAVÉ klasiky ani neležela:-D
OT: Kdysi jsem z legrace 23 roků starý Ron ZACAPA úspěšně prezentoval jako 40 letý Cognac:yes: (Táňa: kolik flašek mi dáte za tuto reklamu, he?:-D

Zdravím, nesehnala jsem perníkové koření, jr všude beznadějně vyprodané. Dá se nahradit? Skořicí a zázvorem? Děkuji :)

casino: Vy jste opravdu nepostradatelny.Chtela jsem jeste dodat ,ze nevim v jakem mnozstvi,protoze diky vnouckovi,ktery si precetl mamincinu kucharku,kdyz mu bylo asi dva a pul roku,nevim mnozstvi,ale Vy jste to vyresil.

Tento recept jsem našla loni a od té doby peču na Vánoce i Velikonoce. Perníčky jsou suprový. Dělám vždycky optimisticky jen jednu dávku a pak musím udělat ještě jednu, aby na svátky vůbec něco bylo... Moc za ten recept děkuju!!!!

Skvělý recept, těsto šlo krásně zadělat, a pak se s ním parádně pracovalo. Určitě bude patřit k mým stálicím. Děkuji za recept. :-)

paja: záleží jak velké máte vykrájovatka :-) Já měla 3plechy .-)
:-*;-)

A kolik tech pernicku je? Mnozstvi?

Super recept je podobný tomu mému pár generací starému a moc nečitelnému :-D proto jsem hledala na internetu a našla tento. Jsem fakt ráda že jsem našla skoro na chlup stejný recept u kterého jsem se mohla ujistit že dělám vše správně jen u toho našeho se přidává trocha kakaa pro trochu hnědší barvy :-8
Jak tu čtu tak někomu se těsto drolí a tak, já jsme s ním žádné problémy neměla vše hnětu rukou, lépe se to promačká a vše spojí. Děkuji za moc dobrý recept :-K

Úžasné! Moc díky za recept! S těstem se pracovalo naprosto sqěle a díky tomu jsem si výrobu užila!!! A navíc super chuť!

1. S těstem jsem se babrala asi 2hodiny, než to mělo nějakou formu.;-(
2. Do rána to tak ztvrdlo, že se s tím už nedalo vůbec nic dělat a skončilo to v koši.:-//
Dnes jsem si našla recept v 20let starém časopisu a těsto sem měla cca za 30minut.

Úžasný recept, díky moc! Dělala jsem perníčky se čtyřmi dětmi a byly nadšené. Těsto se nelepí, nemusí se podsypávat moukou, opravdu se s ním krásně pracuje. Povedly se nám ukázkové výtvory :-K. Snad jen pro ostatní: přidala jsem trošku másla, nakonec ho bylo dohromady 100g a jěstě trošku perníkového koření. Musíte dlouho zpracovávat, než dosáhnete správné konzistence, chce to trpělivost, ale výsledek stojí za to!

Ahoj, mám dotaz: jak dlouho před vánocemi je mám péct? Nikdy sem perníčky nedělala, tak nevím. A kdy mám zdobit, druhý den nebo až před vánoci? Dík za rady :-p

Tyhle perníčky jsou skvělé, že se nemusí péci dopředu, aby změkly. Ani nesmějí. Už proto, že se dají jíst hned, jak nepálí - to by se člověk napekl, protože rychle zmizí. Veliká výhoda je, že neobsahují kakao, takže je můžou i ti, kdo nesmí čokoládu. Za ten recept díky. :-K

Asi dělám něco špatně,mám drobenku:-D
Tak jsem přidala máslo a docílila těsta,ale při válení se opět začalo drolit a praskat;-(

Jana: těsto je třeba dlouho zpracovávat, chce to trpělivost ;-)

Mám dotaz: zatím jsem nikdy neměla perníčky měkké ( i když stejné těsto dcera - a měkké měla. Něco dělám asi špatně). Dnes zkusím toto těstoo...Jen mám velký problém použít syrové vejce - žloutek na potření - nikdy nepotírám po upečení - nevěřím syrovým vajíčkům. Bude to mít vliv na měkkost perníčku? nebo mám potřít vodou? Poraďte prosím, jsem už zoufalá z pečení "zaručeně hned měkkých perníčků" a nikdy měkké nejsou - a moje maličká vnučka má tak ráda perníčky (čokoládu a podobné dobrotky nejí, tak jí chci udělat aspoň takhle nějakou mlsotku). A poradíte, jak a do čeho ukládat? Dříve jsem ukládala do krabice dortové, loni do plechovky s ubrouskem papírovým - a stále tvrdé jak kámen :-( Pomoooooc:-(

Šárka: já potíram mlékem :)

Zobrazit starší odpověď

Po všech letech hledání receptu,kde by perníčky neskončily jako ozdůbky na stromku ,jsem konečně našla:-)Tento.Jsou výborné.Už se těším jak je pošlu synovi do Londýna.Perníčky miluje.Děkuji.PS:recept zustane naším rodinným pokladem:-K

Dekuji za receptik. Testo se zpracovavalo moc dobre, s detmi vykrajime a bude hotovo :-).

Delala jsem je tri dny zpatky.Jsou mekke .parada.Dlouho jsem takovej recept hledala.dekuji :-K

Perníčky jsem dělala poprvé a jsou úžasné. Sice jsem musela dát o trochu víc másla, bo se těsto ze začátku drolilo, ale pak už to bylo super. Chutnají skvěle a určite se na jiný perníčkový recept nechystám. ...<3

Nevím teda,ale já mám perníčky tvrdé:-O:-

oluska: Příště zkuste dát míň medu. Čím víc ho tam je, tím víc jsou perníčky tvrdé :-)

Prosim, chtěla bych pect se svou 2 letou dcerkou hezky v klidku, jak tedy dopredu pernicky lze delat, aby byly jeste na vánoce dobre a chutne?

Dnes jsem poprvé v životě pekla perníčky a díky tomuto receptu určitě ne naposled, naprosto úúčastní. Už se těším až je vyzdobim. Super recept děkuji. :-K:-K

Renata Harabúzová 30. 11. 2016 08:36
Dobrý den.Chci poděkovat za recept na perníčky.Jsou vláčné.Těsto super.Vubec se nelepilo ani nedrolilo.Hezky den :-K

Dobrý den,těsto jsem udělala přesně podle receptu, tak strašně se drolilo,ze jsem myslela ze ho vyhodim,přidala jsem ted máslo a zpracovala.dala pres noc do lednice.Ted jsem chtěla s detma péct a chtěla rozvalet,rozdrolilo se mi v ruce,takže to letělo do koše, děkuji za super recept a za vztek jako pra.....:-//
Andrea

Andrea: Dobrý den, já toto těsto dělám už druhým rokem a vždy bez problémů. Krásne se sním pracuje. Zrovna teď jsme perníčky dodělali :yes:

Prosím nakolik kousků je toto těsto cca moc děkuji:-)

Chci se zeptat, vydrží měkké do Vánoc? Ráda bych je upekla tento týden už

Kazdy rok zkousim jiny recept a zatim me zadny moc nenadchl. Vzdycky byly perniky na stole spis na paradu. A po vanocich, to jedine co zustalo.

Ted jsem dodelala zdobeni, prvni jsem vnutila muži a ten je zrovna nevyhledava na zadnem vanocnim stole. A jak ten je vychvalil a posilal mne pro dalsi...

Takze po xxx letech konecne uspech...diky

Dělala jsem tento recept i minulý rok a taktéž i tento, těsto už je hezky v lednici a pokud se povedou jako minulý rok, tak to bude paráda. :-8
Doporučuji!
Rychlé, nenáročné a výborné. ;-)

VÝBORNÝ RECEPT, perníčky jsou opravdu hned měkké, chuťově dobré, s těstem se dobře pracuje, zpracovávala jsem ho ručně a příprava není nijak složitá. Vypadají hezky. Prostě vše super. :-K Děkuji

Včera jsem pekla a musím říct, perfektní těso :yes::yes::yes: do 10 minut jsem ho měla zpracované, připravené k odpočinku :-8 Skvěla konzistence, žádné drolení :-) Takže za mě :yes: paráda. Jinak já perníčky potírám vajíčkem před pečením :-)

Kateřina 23. 11. 2016 22:00
Dnes uděláno těsto,drolilo se,tak sem pridala máslo a uz odpočívá v lednici,tak sem zitra zvědavá;-):-)

Potirate pernicky pred pecenim rozslehanym vajickem aby nepopraskaly?

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
perníčky, recept na perníčky, nejlepší recept na perníčky, vánoční perníčky hned měkké, pečení perníčků, perníčky recept, vánoční perníčky měkké recept, vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky, těsto na perníčky, nejlepší perníčky, recept perničky, těsto na perníčky hned měkké, pečení perníčků recept, těsto na perníčky měkké, pečeni pernicku recepty, perníky ihned měkké, domaci perničky, perníčky bez medu, zázvorky recept měkké, perniky recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková

Přidat fotografie receptu