Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vosí hnízda - poctivý recept

Pokud jste zarytým milovníkem vosích hnízd, který se nemůže dočkat Vánoc od prvního spadlého listu, máme pro Vás výzvu. Ničeho se nebojte a zkraťte si čekání na Ježíška spolu s naším receptem na opravdu poctivé cukroví.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

La Furi Roja La Furi Roja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez doby odležení těsta

60 min (60 min příprava, bez doby odležení těsta )

Suroviny pro 50 kusů

50kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 811 kJ /
5 930 kcal
Bílkoviny74,92 g
Tuky339,62 g
Vláknina25,84 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 224 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy516,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve umeleme piškoty a smíchame se všemi ingrediencemi na těsto - dáme do lednice a necháme do druhého dne odležet. Krok 2: Na náplň smícháme a důkladně vyšleháme všechny uvedené ingredience. Krok 3: Z těsta válíme kuličky, které obalíme v moučkovém cukru. Dáme do formy na hnízda, vytlačíme důlek, lžičkou naplníme náplní, přiklopíme piškotem a vyklepneme.

TIP: Načasujte správně přípravu vosích hnízd aneb jak dlouho vydrží?

Zveřejněno 22. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W9kv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W9kv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Cukru dávám poměrně méně, bílky nedávám, ale jinak dělám stejné těsto, toho rumu dám více. Do krému nedávám žloutky, ale dávám rum a vaječný koňak.

Roky praxe ,tak jsem upravila recept na hnízda.Nedávám bílky,ani mléko. Jen mleté piškoty a mleté ořechy,cukr dle chuti.Ořechy jsou mastné,tak ani máslo. Jen mamelu ořech,piškoty,cukr dle chuti a trochu vody. Místo piškotů dospod peču linecké kolečko. Na krém šlehám žloutky,cukr,máslo a trošku rumu. Hotové úlky polévám čokoládou,naplním a přiklopím kolečkem.

Tak já vyzkoušela včera, těsto na chut dobré,ale to vyklápění myslela jsem ,že s tím švihnu popravdě nechápu jak si to můžete plnit ještě ve formičce ,musela jsem obalit kuličku v chafu cukru,abych to dostala pak ven ;-(

evule: a jakou máte formičku? Já je dělala v neděli a šly z formičly sami. Nedovedu si to představit plnit jinak, to by se úlek pomačkal.

Zobrazit starší odpověď

<3:-K:yes:

A já myslela, že ta nejpoctivější hnízda jsou ta mojí babičky...ta celá z ořechů:-D
Máš to moc hezky nafocené:yes: Piškoty jsem postupem času nahradila lineckými kolečky.
Líbí se mi ta vychytávka, že plníš, když máš hnízda ještě ve formičce, super:yes:

La Furi Roja: :-D:-D:-D:yes:

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
těsto na vosí hnízda, vosí hnízda vyklápění, vosí hnízda s bílkem, náplň do vosích hnízd, vosí hnízda top recepty, co s bílkama, vosi hnízda recept, vyklápění vosích hnízd, vosí hnízda z bílků, vosi hnízda bez bílků, ˇvyklápění vosí hnízda, náplň do vosích hnizd z vařených žloutků, vosí hnízda recept podrobny, nejlepší náplň do vosích hnízd, kokosová vosí hnízda, nejlepší vosí hnízda, vosí hnízda s bílků, vosí hnízda s bilky, vaječná náplň do vosích hnizd, recept na vosi hnizda

Suroviny:
bílek, kakao, mléko, piškoty, máslo, cukr moučkový, rum, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, rum, žloutek, cukr moučkový, piškoty

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu