"Roštěná" omáčka
Omáčka z vepřové plece voní po houbách, podávat ji můžete s hranolkami či rýží. Příprava není složitá, stačí maso důkladně zarestovat a podusit ve šťávě do měkka. Odměnou vám bude omáčka s výbornou chutí.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 073 kJ / 1 212 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 200,16 g |
| Tuky | 42,17 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 650 mg |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 3,75 g |
| Sacharidy | 7,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a důkladně obalíme v mouce.
Krok 2: Nakrájíme cibuli nadrobno a v hrnci zpěníme na rozehřátem oleji.
Krok 3: Přidáme plátky masa a zprudka orestujeme.
Krok 4: Poté je podlijeme vodou a dusíme do měkka asi 30-40 minut.
Krok 5: Přidáme houby, kostku masoxu a lžičku vegety. Popřípadě zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě asi 15 minut povaříme.
Zveřejněno 13. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Roštěná" omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7X2w
Moje poznámka
"Roštěná" omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7X2w
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 15 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 16 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 28 minutami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 31 minutami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 1 hodinou
Babiččin mazanec
Vlastali před 1 hodinou
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 2 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 3 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 3 hodinami
Tématické fráze:
rostena omacka,
roštěná,
rostena z veproveho masa,
rostena omacka recept,
roštěná omáčka z vepřového masa,
recept na rostenou omacku,
roštěná recept,
omáčky z vepřového masa roštěná,
vepřová roštěná,
roštěnky z vepřového masa,
rostena z veproveho,
omáčka roštěná,
recept roštěná omáčka,
omáčky rostena,
recept na roštěnou omáčku z veproveho masa,
roštěná z vepřového masa recept,
omáčky,
recepty roštěná omáčka,
omáčky recepty,
omáčka z vepřového
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
mouka hladká,
houby lesní,
bujón,
vegeta,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (44)
Jinak autorce děkuji za vysvětlení