Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veganské ''cookies'' kokosové sušenky z ovesných vloček s kousky čokolády

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terca582 terca582

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Chcete si zahřešit dobrou sušenkou ke kávě nebo čaji? A chcete hřešit přece jen o něco zdravěji? Připravte si kokosovo-ovesné sušenky podle našeho receptu. S minimálním úsilím získáte chutný výsledný křehký zákusek.

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 536 kJ /
1 562 kcal
Bílkoviny37,85 g
Tuky61,25 g
Vláknina27,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 77 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy201,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy si nasypeme ovesné vločky a přidáme kokosové mléko. Vše důkladně promícháme. Nakrájíme na drobno hořkou čokoládu a přimícháme. Dosladíme čekankovým sirupem, stévií nebo cukrem. Krok 2: Včas vyhřejeme troubu na 180 °C. Z připravené hmoty ytvarujeme placičky ve tvaru sušenek a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 30 minut.

TIP: Jak na sušenky z ovesných vloček

Zveřejněno 21. 1. 2017

Poznámka autorky terca582

Velice chutné a zdravé sušenky. Z této jedné dávky jsem jich připravila 12, každá má cca 130 kcal. Kokosové mléko jsem použila Real Thai.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2lXM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2lXM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Vypadají moc dobře, jen by mě zajímalo,jak drží hmota při sobě, když tam není vejce. :-O

ufounek17: Uplne v pohode. :-) Lip se s tim pracuje, kdyz se to necha par minut odpocinout.

:yes::yes:

Určitě by se to dalo takto udělat. Jen nevím, jestli zůstanou stejně poměry. Každopádně to má být před upečením lepivá hmota, ze které jdou krásně tvarovat sušenky. Budu ráda, když dáte vědět, jak se Vám povedly a popř. přidáte fotku. :)

Čím by jste doporučila nahradit kokosové mléko? Dalo by se použít klasické, a přidat kokos?

Tématické fráze:
kokosové vločky, kokosové vločky, ovesné sušenky s kokosovým mlékem, veganské ovesné placičky, kokosky z vlocek, kokosky z ovesných vloček, sušenky z ovesných vloček a kokosem, sušenky z kokosového mléka, veganské sušenky s s ovesnými vločkami, kokosove cookies, sušenky z ovesných vloček, sušenky s kokosovým mlékem, sušenky z ovesných vloček s kokosem, bezlepkové sušenky z ovesných vloček, sušenky se stevii, kakaové sušenky z ovesných vloček, cokoladove susenky z ovesnych vlocek, veganske zdravé susenky, recept na sušenky, susenky recept

Suroviny:
vločky ovesné, mléko kokosové, čokoláda, sirup

Přidat fotografie receptu