Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 541 kJ / 1 802 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,30 g |
| Tuky | 109,19 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,41 g |
| Sodík | 510 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 160,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení (po délce na rubu si vyznačíme čáry na dva pruhy po 7 čarách s mezerami od sebe vzdálenými cca 1,5 cm na šířku prstu nebo papír na pečení po délce poskládáme do harmoniky, aby se proužky zvýraznily).
Krok 2: Vyšleháme bílky se solí do pěny, přidáme cukr a ušleháme hustý pevný sníh. V druhé míse vyšleháme vejce, žloutky a cukr do husté bílé pěny a lehce vmícháme mouku.
Pomocí cukrářských sáčků (nejlépe na jedno použití) nastříkáme nejprve první 4 pruhy bílkovým sněhem - sníh, mezera, sníh, mezera, sníh, mezera, sníh. Použijeme druhý sáček na piškotové těsto, které nastříkáme do 3 vzniklých mezer. Vynecháme 2 mezery a nastříkáme stejným způsobem druhý pruh. Spotřebujeme všechno těsto. Krok 3: Pečeme dorůžova v troubě předem vyhřáté na 170° C cca 12-15 minut. Necháme úplně vychladnout, sloupneme papír a 1 pruh (ten hezčí) opatrně obrátíme spodkem vzhůru. Oba takto položené pruhy potřeme rybízovou marmeládou, na spodní díl navrstvíme učlehanou šlehačku a vrchní díl na ni přiklopíme. Velmi jemně pocukrujeme, necháme v chladu asi půl hodiny a nakrájíme voubkovým nožem napříč na řezy.
V chladničce vydrží v uchovávací nádobě 3-4 dny.
Podle receptu v Rakousku se používá místo bílé šlehačka pařížská.
Pomocí cukrářských sáčků (nejlépe na jedno použití) nastříkáme nejprve první 4 pruhy bílkovým sněhem - sníh, mezera, sníh, mezera, sníh, mezera, sníh. Použijeme druhý sáček na piškotové těsto, které nastříkáme do 3 vzniklých mezer. Vynecháme 2 mezery a nastříkáme stejným způsobem druhý pruh. Spotřebujeme všechno těsto. Krok 3: Pečeme dorůžova v troubě předem vyhřáté na 170° C cca 12-15 minut. Necháme úplně vychladnout, sloupneme papír a 1 pruh (ten hezčí) opatrně obrátíme spodkem vzhůru. Oba takto položené pruhy potřeme rybízovou marmeládou, na spodní díl navrstvíme učlehanou šlehačku a vrchní díl na ni přiklopíme. Velmi jemně pocukrujeme, necháme v chladu asi půl hodiny a nakrájíme voubkovým nožem napříč na řezy.
V chladničce vydrží v uchovávací nádobě 3-4 dny.
Podle receptu v Rakousku se používá místo bílé šlehačka pařížská.
Zveřejněno 5. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kardinálův řez II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jWNP
Moje poznámka
Kardinálův řez II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jWNP
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 10 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 12 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 5 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 8 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 13 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 14 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 14 hodinami
Tématické fráze:
kardináluv řez,
kardinálové řezy,
rezy kardinal,
šlehačkové řezy kardinál videorecept,
šlehačkové řezy kardinál,
kardinálovy řezy recept,
recept na kardinálové řezy,
kardinálovy řezy,
kardinál řezy,
řez kardinál,
řez kardinál - recept,
recept na kardinálův řez,
kardinal řež,
kardinálův řez recept,
recepty rezy kardinal,
lehké kardinálovy řezy,
kardinálův řez recepty,
recept na kardinálovy řezy,
kardinálové řezy recept,
recept na řezy kardinál
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
sůl,
vejce,
žloutek,
cukr krupice,
džem rybízová,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový
Komentáře (7)