Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčiny palačinky

Hodnocení receptu je 5,0 (79×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

neamy

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Když se dětí zeptáte, jaké mají nejoblíbenější jídlo, jednoznačně odpoví, že jsou to palačinky milované maminky. Ať už jen tak suché nebo s porcí lahodné domácí marmelády, tyto rolované placičky vždy vykouzlí dětem úsměv na tváři.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 613 kJ /
1 102 kcal
Bílkoviny47,68 g
Tuky17,26 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 704 mg
Sůl1,71 g
Sacharidy185,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do jedné mísy, vyšleháme a necháme půl hodiny v lednici odležet. Krok 2: Poté těstíčko v tenké vrstvě lijeme na rozehřátou pánev s troškou oleje. Smažíme do světlé barvy z obou stran. Krok 3: Nakonec hotové palačinky potřeme marmeládou nebo nutellou podle chuti. Stočíme je a posypeme cukrem.

TIP: Náplně do palačinek

Zveřejněno 10. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčiny palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BL9k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maminčiny palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BL9k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

:-K

Podle tohoto receptu už dělám dlouho a vždy rovnou dvojitou dávku.

Mám ten samý recept také od mamky.Palačinky jsou naprosto luxusní,dělám je z 1L mléka a za chvilku jsou pryč.:yes::yes::yes:

Moc dobré těstíčko na plalačinky. :yes: Z této dávky se dá ulělat 6- 8 palačinek, záleží na velikosti pánvičky. Dvě porce, jak je uvedeno, odpovídají. Většinou dělávám z hladké mouky a na toto množství mléka bych dala o vajíčko více. Ale jak vidno, není třeba. :-):-K

Nejlepší palačinky, jiné nedělám.:yes:

Skvělé, dnes vyzkoušeno :yes:.

Skvělé palačinky a polohrubá mouka je prima

vyzkoušené již asi po stopadesáté :-D:-D nejlepší palačinky, které znám, jednoduché, rychlé a co hlavně ... netrhají se !!! :yes::yes:

Super recept! Dělám už poněkolikáté a vždycky se po nich zapráší! :yes:

No, příště vyzkouším :-)

Přesně jak se tady píše. S těstem se pracuje skvěle, nestíhám otáčet! :-D Palačinky se netrhají ani nelepí prostě za mě SUPÉÉÉÉÉR :yes::yes::yes: Jen jsem místo polohrubé dala hladkou mouku. Jiný palačinky už dělat nebudu, VELKÁ SPOKOJENOST :-8

Vynikající ,děkuju:yes::yes::yes:

Nic chutnějšího a jednoduššího jsem nejedl !!!

Rychlé a dobré palačinky, s těstem se pracuje skvěle-netrhá se. Doporučuji vyzkoušet :yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
maminciny recepty, recept na palačinky, recepty maminčiny, maminčiny recepty cz, nejlepsi palacinky, recept palačinky, palačinky recept, pohádkové palačinky, recept palačinky nejlepší, mamincinyrecepty.cz, nejlepsi palačinky recept, recept na palačinky z hladké mouky, pexeso maminčiny recepty, maminičiny recepty, recept pohadkove palacinky, vynikající palačinky, recept na nejlepsi palacinky, palačinky, palačinky recepty, palačinky top recepty

Suroviny:
mléko, vejce, sůl, mouka polohrubá, olej, marmeláda, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu