Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské kostky

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Jednoduché a lahodné řezy inspirované slavným pařížským dortem. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný kakaový korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou a vykouzlí úsměv na tváři nejen milovníkům čokolády.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 798 kJ /
4 254 kcal
Bílkoviny95,34 g
Tuky152,18 g
Vláknina39,50 g
Cholesterol 789 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,79 g
Sacharidy606,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem připravíme pařížskou šlehačku. Smetanu dáme do rendlíku a přisypeme cukr. Do směsi přidáme kakaový prášek. Krok 2: Promícháme metličkou a za stálého šlehání přivedeme směs k varu. Krok 3: Jakmile je směs převařená a zcela hladká, odstavíme ji z ohně a dáme do lednice vychladit do druhého dne. Pokud není hladká, tak jí přecedíme přes sítko. Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 5: Na těsto ušleháme vejce s cukrem, přidáme ostatní suroviny. Nakonec přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Krok 6: Těsto nalijeme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 170 °C asi 10 min. Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta). Krok 7: Necháme vychladnout, pak potřeme pikantním džemem. Z lednice vyjmeme pařížskou šlehačku a vyšleháme do hustého krému (jde to velmi rychle). Krok 8: Na džem rozetřeme krém a povrch můžeme posypat strouhanou čokoládou (např. Margot), nebo posypat Grankem.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 14. 9. 2008

Poznámka autorky Hella

Velikost sklenky na odměřování vyberte podle toho, jak velký plech máte. Na plech 30x40 cm stačí 2 dl sklenka ( 1 skl. = tj. 120 g mouky nebo 170 g cukru). Je lepší, když těsto není příliš vysoké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské kostky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské kostky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (62)

marbene: Mě se krém taky zdrcnul, přesně jako Vám :(

Řezy vypadají krásně,tak jsem je zkusila udělat.Ten krém byl katastrofa.Dělala jsem přesně podle receptu,ale krém zdrcnutý,voda z mléka:-((Dát místo mléka šlehačku.Jinak piškot pěkný.Tak jsem místo tzv.pařížského krému udělala krém ze zakysanky.

Děkují .super recepty. Prosím mužete mi je poslat do e-mailu. dik, Sasova

cathleen: zizala:
Jsou 2 typy "paříže":-) a zde ta z receptu vypadá spíše na tzv. těžkou pařížskou šlehačku. ;-)

cathleen: Jo, já ho vynechávám. Místo mléka dám šlehačku a pak vyšlehám s máslem ;-)

Až teď mi docvaklo, že něco hodně podobného dělávala mamka, v bílém, jako tzv.nepravou šlehacku. Přidával se ještě žloutek a vanilkový cukr, během mixování.
Do pařížského kremu pak čokoláda - krasně oba drží, světlý i tmavý. Prestala jsem to dělat právě kvůli tomu ztuženému tuku, ale tenhle recept (bez něj) určitě vyzkoušim :yes:

zizala: rozumím tomu dobře, mám ztužený tuk prostě vynechat?:-8

cathleen: Já jsem tyhle řezy dělala už několikrát a nikdy jsem ztužený tuk nedávala, vždycky jen máslo a místo mléka tekutou šlehačku. Těch 150 g 100% tuku je tam zbytečných ;-) Řezy jsou moc dobré :-p

Ráda bych vyzkoušela a moc nerada pouzila ztužený tuk. Heli, můžu místo něj dát máslo:-?

ituska: a uvést nějaký důvod??? nebo jen z principu dáváte palec dolů?

Dneska vyzkouším vypadá to moc dobře,krém už mám přpravený:-8:-)

Hella:Hellčo, zítra je dělám, šlehajdu už mám připravenou v lednici a už se na ně těšíme:yes::-pbodíka jsem už dávno dala, tak jestli se mi povedou přidám fotku-můžu-li;-)

dělávám též tento krém ale dávám dvě lžíce cukru jinak je výborný...:yes:

Michala77: Není problém tam moučkový cukr přidat, ale já žádný nedávám, ochutí ho čokoláda. Navíc, tento moučník opravdu není sladký. Kdo má raději něco trochu pikantního, může korpus pomazat malinovým nebo rybízovým džemem.

Vypadá to skvěle, jen se chci zeptat, do krému se nedává žádný cukr?:-?:-?:-?

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
parizske kostky, pařížské kostky recept, recept pařížské kostky, recept na pařížské kostky, pařížská kostka, recepty pařížské kostky, parisky krem, pariska slehacka, pařížsky zákusek, parišske kostky, pariske kostky, pařížský krém, pařížké kostky, pařížský kostky, nejlepší zákusky, nejlepší zákusek, tuk iva, pařížská kostka recept, parizske rozky, pariske rezy

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mléko, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, smetana 33%, cukr, kakao, cukr vanilkový, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu