Cizrnové "krutony" na salát nebo do polévky
Křupavou pečenou cizrnu ochucenou kořením můžeme přidat do polévky místo krutonů, nebo ji podávat jako zdravější alternativu brambůrků. Ochutit ji můžeme bylinkami, pikantním kořením nebo vyzkoušíme sladkou verzi s cukrem a skořicí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 812 kJ / 1 867 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,00 g |
| Tuky | 63,00 g |
| Vláknina | 170,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 140,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z oleje, soli a zvoleného koření připravíme marinádu a důkladně ji promícháme s cizrnou.
Krok 2: Poté cizrnu rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme dokřupava. Doba pečení závisí na typu trouby, obvykle to trvá 30-40 minut. Cizrna má být křupavá, ale koření se nesmí spálit, aby nezhořklo.
Krok 3: Upečenou cizrnu necháme vychladnout a poté uzavřeme do suché neprodyšné nádoby.
Krok 4: Používáme ji například místo krutonů do polévky a na salát, ale i jako zdravé mlsání k posezení s přáteli.
Zveřejněno 21. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnové "krutony" na salát nebo do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kNBY
Moje poznámka
Cizrnové "krutony" na salát nebo do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kNBY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
cizrnové mlsání,
cizrnové hamburgery,
cizrnive krutony,
cirznové kuličky do polévky,
krutonky do polévky zdravé,
cizrnove noky,
cizrnove knedlicky do polevky,
cizrnové noky,
cizrnový salát,
salat a krutony,
cizrna recepty salát,
krutonky využiti,
krutony recept,
cizrnový salát česnekové krutony,
pražená cizrna recept,
cizrnové brambůrky,
cirznové kari,
salát z cizrny recept,
hrachove zizalky,
pikantni cizrnove karbenatky
Suroviny:
cizrna,
olej,
sůl,
paprika sušená uzená,
koření chilli,
koření grilovací,
koření kari,
česnek sušený,
koření italské
Komentáře (9)