Okurková voda: lahodný životabudič
11. 8. 2016 Životní styl
Voda ochucená plátky okurky patří k nejoblíbenějším a nejlahodnějším letním nápojům. Kromě toho, že skvěle chutná, je okurková voda také vhodným prostředkem k utužení našeho zdraví. Sklenice okurkové vody tedy představuje skvělý způsob, jak rychle hydratovat tělo, dodat mu energii a bojovat proti nepříjemné únavě. Tím ale seznam výhod pití okurkové vody ani zdaleka nekončí:
1. Vyživuje
Slabý imunitní systém, chronická únava, bolesti svalů a kloubů, celková slabost i další nepříjemné zdravotní problémy bývají známkou nedostatku živin. Okurková voda může být v těchto případech vhodným řešením – je totiž skvělým zdrojem vitamínu A, C a manganu.
2. Posiluje srdce
Zdravá strava a pitný režim jsou nejúčinnější prevencí vzniku vážných srdečních onemocnění, které jsou celosvětově zabijákem číslo jedna. Okurková voda významně přispívá ke snížení vysokého krevního tlaku, a tím snižuje i riziko vzniku nejrůznějších chorob.
3. Pro zdravé svaly
Okurka vyživuje svaly potřebnými živinami, zejména manganem a křemíkem. Pokud je před vámi dlouhý pracovní den, nebo náročné fyzické cvičení, vybavte se okurkovou vodou – vše tak zvládnete mnohem líp.
4. Pro zdravé kosti
Osteoporóza je nebezpečné onemocnění projevující se zvýšenou lámavostí kostí a nepříjemnými bolestmi zad. Tato nemoc může udeřit v každém věku a nevyhýbá se ani dětem. Pití okurkové vody osteoporózu neléčí, ale může se stát vhodnou prevencí: voda ochucená okurkou totiž díky vysokému obsahu vitamínu K napomáhá udržovat kosti silné a zdravé.
5. Detoxikuje
Okurková voda je jedním z nejúčinnějších detoxikačních nápojů, které zbavují tělo nahromaděných nežádoucích toxinů. Dejte si sklenici okurkové vody hned ráno nalačno – tak nejlépe funguje.
6. Pomáhá při hubnutí
Okurková voda lahodně chutná a navíc zdravě potlačuje chuť k jídlu. V kombinaci s nulovými kaloriemi se tak stává jedním z nejlepších nápojů při redukčních dietách.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit okurkové závitky? Hodí se k letnímu občerstvení i pro sváteční stůl
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zelí podle Jana Punčocháře: „Nejraději mám to čerstvé a zkaramelizované,“ říká slavný šéfkuchař, který přidal i pár vychytávek
Komentáře
22. 4. 2017 12:52