Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený čaj na zkoušku

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Pečený čaj je skvělou možností, jak zužitkovat přebytky různých druhů ovoce. Chuť tak můžete vyladit podle toho, co máte rádi. Kousky ovoce stačí pak doplnit kořením, cukrem a citronovou šťávou. Na zimu jako když najdete.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 729 kJ /
413 kcal
Bílkoviny4,85 g
Tuky2,21 g
Vláknina18,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy84,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce okrájíme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Dáme na plech, posypeme skořicí, přidáme hřebíčky, vanilkový cukr, cukr krystal a citronovou šťávu. Krok 2: Dáme do trouby péct na 180 °C do té doby pokud ovoce nepustí šťávu asi 40 minut. Krok 3: Potom ihned teplé dáváme do čistých skleniček, utřeme po naplnění a zavíčkujeme. Následně je otočíme dnem nahoru asi na 10 minut.

TIP: Přípravu pečeného čaje zvládne i začátečník

Zveřejněno 4. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený čaj na zkoušku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7rM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený čaj na zkoušku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7rM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Děkuju:-K

Helena: Já ho plním do malých skleniček a ihned krátce zavařím. V temnu při pokojové teplotě vydrží nejméně 1 rok. Pro lepší chuť přidávám trochu rumu.

Helena:skladuji v lednici :-K

Prosím jak hotový čaj skladujete v teplé místnosti či ve studenu,děkuji :-)

nevím čím to je ale čajík jsem pekla kolem Vánoc a cca po měsíci tak polovina skleniček začala u víčka plesnivět :/ nevíte čím to? A jak se toho příště vyvarovat? Děkuju za rady :)

Tak čajík se osvědčil...ta úžasná vůně při pečení byla v celém bytě :yes::yes: +1...přikládám foto :-K

Zdenka +++ 7. 12. 2010 14:34
Radi, měl by ve skleničce a v ledničce vydržet dlouho:-K

chtěla jsem se zeptat ja dlouho čaj ve skleničce vydrží. Děkuji

Dekuji devcata, vyzkousim, jak se vratim domu. :-K

Holky nezlobte se nestíhám odepisovat můžete odepisovat i za mě nevadí mě to.Suvicka,ano zalívá se to horkou vodou a to ovoce jím lžičkou podle chuti můžeš ocukrovat.:-K:-K:-K:-K

Reny, Suvicko, tenhle čaj se zalévá horkou vodou, nechá se vyluhovat a pak se pije a ovoce vyjídá lžičkou.;-)
Nejsem sice autor, ale snad mi bude za bodíka odpuštěno.:-8

zensky....tohle jsem jeste neslysela a tak netusim,jak se stim po upeceni zachazi...:-S to je pak z toho neco jako kompot:-?...Xanny pise ze do jogurtu,takze treba i na müsli,do palacinek a tak?...ale nechapu ten nazev CAJ...:-//

já jsem dělala - ovoce, co jsem měla, zasypala cukrem a posypala kořením na perník. :yes::-D nádherně voňavý.

Zdenicko, prosim, mozna je to hloupa otazka, ale u ostatnich receptu jsem se docetla, ze se to pak zaleva horkou vodou. To plati i u tohoto receptu, je tak? Vypada to lakave, tak bych to chtela zkusit. Jen vedet presne, co s tim. Dekuju za info. :-K

:-p:yes:

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
pečený čaj v troubě, pečený čaj, pečený čaj ze švestek, pečený čaj bez cukru recept, pečený čaj bez cukru, peceny caj ze svestek recept, pečený čaj v troubě recept, pečené čaje příprava, pečený čaj recept, pečený čaj recept bez cukru, recept na pečený čaj v troubě, pečený čaj jablečný, pečený jablečný čaj, jablečný pečený čaj, pečený čaj z jablek recept, pečený jablečný čaj recept, recept na pečený čaj bez cukru, jablečný pečený čaj v troubě, recept pečený čaj v troubě, pečený čaj v troubě recepty

Suroviny:
jablko, banán, švestky, jahody mražené, pomeranče, cukr krystal, skořice, koření hřebíček, cukr vanilkový, citron

Přidat fotografie receptu