Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní stehna se šalotkami

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie996 kJ /
238 kcal
Bílkoviny8,85 g
Tuky9,77 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy26,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní stehna zalijeme mlékem a necháme 2 - 4 hodiny odpočinout. Poté je vyjmeme, dobře osolíme a posypeme kmínem. Krok 2: Do pekáčku nakrájíme na měsíčky jablko bez jadřinců a tři šalotky. Položíme stehna, podlijeme vodou, trochou slitého mléka a přikryjeme. Krok 3: Pečeme pomaleji při 160 st., asi 90 minut. Během pečení potíráme slitým mlékem a také výpekem. Když maso změkne, odkryjeme a dopečeme, až je kůže křupavá. Krok 4: Zbylé šalotky přepůlíme a na troše odebraného vypečeného sádla opečeme do barvy. Zakápneme octem a osolíme. Použijeme jako přílohu k masu s brambory, noky nebo knedlíkem.

Zveřejněno 8. 5. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Op1R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Op1R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Krásný recept, mám dvě kachní stehna v mrazáku, stojí to za vyzkoušení, máš překrásné recepty, super nápady, rubrika oblíbené recepty se plní hlavně Tvými recepty, díky za tip:-K:yes::yes:

Ivace64: Ivanko děkuji..;-):-K

Krásny recept. Stojí za vyskúšanie. :yes:;-)

ach - to láká :yes:

Dnes jsme měli šedou tresku, ale toto stehýnko bych ráda ochutnala :yes:;-):-K

To zní moc dobře <3

zizala: ;-) yanull: ;-) hosta;-) tejaja: ;-) Všem děkuji moc..:-K;-)

Tématické fráze:
kachní stehna recept, kachní stehna, kachní stehna recepty, jak připravit kachní stehna, recept na kachní stehno, kachna recepty, recept na kachní stehna, recepty kachní stehna, kachni horní stehno, jaj připravit kachní stehno, kachni recepty, recept na kachní stehna bez kůže, kachna recept, kachní stehna, recept, recept kachní stehna, kachni stehno, recepty na kachní stehna, recepty na kachní stehna recepty, stehno v mléku, top recepty kachna

Suroviny:
stehno kachní, cibule šalotka, jablko, kmín celý, sůl, mléko plnotučné, ocet balsamiko

Přidat fotografie receptu