Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pampelišková káva

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez louhování a doby sběru

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez louhování a doby sběru)

Pampeliška je krásná a velmi užitečná rostlina. Listy přidáme do salátů, připravíme z ní pampeliškový med a navíc z jejích kořenů můžeme připravit vynikající a samozřejmě bezkofeinovou kávu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve se musíme vybavit špičatou lopatkou nebo větším nožem a na procházce dál od silnic vydloubat pampeliškové kořeny. Krok 2: Doma kořeny pořádně očistíme od hlíny. Na povrchu je hnědá tenká slupka, která jde nožem dobře oloupat. Krok 3: Dobře očištěné kořeny nakrájíme na kolečka.
Pak nakrájené kořeny zalijeme vodou a necháme několik hodin louhovat, aby se zbavily hořkého mléka. Můžeme je nechat zalité i přes noc, ale vodu je dobré i několikrát vyměnit. Krok 4: Vylouhované kořeny scedíme a na utěrce je necháme oschnout. Pak je upražíme na suché pánvi. Pánev zapneme na malém hořáku, kořeny stále promícháváme a hlídáme, aby se nezačaly pálit. Když jsou všechny středně hnědé, máme hotovo. Krok 5: Potom je už jen umeleme v kávovém mlýnku nebo rozmixujeme na prášek. Hotová "káva" krásně voní. Krok 6: Na jeden šálek nápoje použijeme jednu lžíci hotového prášku. Zalijeme vařící vodou a chvilku počkáme, až vše spadne ke dnu. Pak kávu přecedíme, ale myslím, že to ani není nutné.

TIP: Nejlepší recepty z pampelišek

Zveřejněno 16. 5. 2017

Poznámka autorky Angel 666

Káva má lehounce sladkou příjemnou chuť. Kdo chce, může si ji ochutit mlékem a třtinovým cukrem nebo medem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pampelišková káva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pw11

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pampelišková káva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pw11

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Zdravím.
Nevím , co si mám myslet. Pokud by se jednalo o pampeliškové víno- musí být výborné, ale toto???Musím vyzkoušet.

:yes::-O;-):-K

<3:-O:-D:-K:yes:

jemmy, Masula: děkuji :-K

Přiznávám, že zůstanu u klasiky,:-8 ale recept se mi moc líbí, je to zajímavé i krásně nafocené;-):-):yes:

maris: děkuji :-K

Zrovna minulý týden jsem četla recept na tuto pampeliškovou kávu
http://www.tchiboblog.cz/pampeliskova-detoxikacni-...
a říkala jsem si, že to budu muset vyzkoušet až pojedeme ven.

Nadja: to jsem četla taky, ale v tom receptu chybí namočení kořenů, nevím, jestli by káva pak nebyla moc hořká :-)

Děkuji všem :-K:-K a casino, toho palce nahoru si fakt vážím :-p

Jitka, prekvapuješ stále! :-K

a jak to chutmá? Má to opravdu kávovou chuť?:-K

Oskeruska: ten upražený a rozemletý prášek voní opravdu kávově, jako melta míchaná s trochou pravé kávy. Samotné neochucené je to trochu nasládlé, jen jemňoulince nahořklé, mně to chutnalo opravdu kávově, jen je na chuti znát , že chybí kofein, ale i tak si dokážu představit, že bych ji pila každý den ;-)
Hodně dlouho jsem ji chtěla vyzkoušet, myslím, že to stálo za to :-)

Už jsem o ní slyšela, je moc zdravá :yes::yes:

:-O:yes:

teda - sice složité, ale určitě zdravá "kávička" - kořeny pampelišek jsou účinnější, než chemoterapie:yes:

Že z čekanky, to jo :yes:
Že ale i z pampelišky? :-O
No proč ne, že :yes:

Tématické fráze:
pampelišková detoxikační káva, pampeliškové kafe, kořen z pampelišky recept, kafe z pampelišky, pampelišková, kořen pampelišky recepty, recept na pampeliškovou kávu, kořen pampelišky recept, pamplišková káva, jak se dělá pampelišková káva, recept pampelišky, recepty káv, kava z pampeliškoveho kořene, jak ochutit kavu, ledová káva smoothie, pampeliski zalite, pampeliskovakava.cz, kava z kořenů, pampeliškové kafe recept, pamoeliskova kava

Suroviny:

Přidat fotografie receptu