Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč se sněhovou čepicí

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Rebarborové koláče přináší jaro do naší kuchyně. I když je rebarbora (správně Reveň kadeřavá) vlastně druh zeleniny, hojně ji využíváme jako sladkou náplň koláčů. Tento koláč s mandlovým nebo ořechovým bezé vám zajisté zachutná.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 274 kJ /
3 651 kcal
Bílkoviny71,40 g
Tuky161,80 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 746 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy465,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kulatou formu o průměru 26 cm nebo plech na pečení vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Troubu předehřejeme na 160 °C. Krok 3: Očistíme a oloupeme rebarboru. Nakrájíme jí na špalíčky asi 2 cm dlouhé. Krok 4: Tuk utřeme s oběma cukry do pěny, postupně přidáme 3 žloutky a 2 celá vejce. Krok 5: Nakonec vmícháme mouku prosátou se Solamylem a práškem do pečiva. Krok 6: Těsto nalijeme do kulaté formy nebo na polovinu většího plechu. Posypeme rebarborou a dáme na 15 minut zapéct, až začne růžovět. Krok 7: Mezitím ze zbylých 3 bílků ušleháme s cukrem a citronem tuhý sníh a pak zvolíme jednu ze 2 variant. Krok 8: 1. varianta: Přidáme strouhané ořechy, lehce zamícháme a zdobičkou nastříkáme na právě zapečený koláč. Krok 9: 2. varianta: Sníh rozetřeme po celé ploše a na povrchu ho zasypeme mandlovými lupínky. Krok 10: Koláč rychle vrátíme do trouby a zapečeme dalších asi 10 minut, až sněhový povrch zrůžoví.

TIP: Rebarborové buchty a koláče

Zveřejněno 10. 5. 2009

Poznámka autorky Hella

Tento koláč můžeme udělat i s jinými druhy ovoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qYo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qYo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Jak jinak každým rokem první koláč s rebarborou. Vždy se na to těšíme. Ta kyselost se sladkou čepicí. Ještě jsem přidala pár jahůdek. Mňamka je to .:-):yes:

výborný koláč, všem chutnalo. Jen jsem ze zvyku dala místo hrubé mouky a solamylu, jen 150 g polohrubé mouky.

:-)<3:yes::yes: s rebarborou je skvělý, někdy dělám i s rybízem :-K

Na mě strašně sladký, takže příště dám méně cukru. Ale jinak je fakt luxusní. Kam se hrabe ten s drobenkou. <3

Dobrý den, prosím, poradila byste mi, jak udělat, aby mi sníh nespadl, vždy mám pěkně nadýchaný a potom spadne. Děkuji moc.J.

jitkakr: Odpovídám až teď, byla jsem mimo ČR. Pokud chcete, aby sníh déle vydržel, přidejte do tuhého sněhu ( na každé 2 bílky) 1 lžíci octa a 1 lžičku Solamylu. Na povrchu se vytvoří krusta, ocet nebude cítit. ;-)

díky moc za recept, dělávala mi jej babička kdysi a já mám velkou radost, že není recept zapomenut a já to zase ochutnám :)))

Pracny, ale dobry

Moučník vypadá moc dobře:yes::yes:

výborný výborný výborný:-):-):yes: dovolila jsem přidat foto

Hello, receptík výborný!:-p Pekla jsem s rebarborou prvně a určitě ne na posled.;-) Koláč všem moc chutnal, takže ukládám do oblíbených a posílám bodíka.:yes:;-)

Tak jsem ho dnes zkusila udělat a děkuji za do:-Kbrý recept:yes:

jo to dobry recept:-p:-p:-p

Napadlo mě, že ta sněhová peřina by mohla být výborná také s kokosem.

Moje rebarbora se činí a tohle brzo vyzkouším. Ořechy na půdě taky ještě jsou. (jen by to chtělo lidi na louskání, to já nerada a dobrovolně se nikdo nehlásí :-(()

:-)Zrovna se rozhlížím po moučnících s rebarborou....máš ho nádherný:yes:+ a recept si ukládám.

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
rebarborový koláč, rebarborový koláč se sněhem, rebarborový moučník se sněhem, koláč s rebarborou se sněhem, tvarohový koláč se sněhovou mřížkou, koláč s rebarborou a sněhem, rebarborový koláč se sněhem z bílku, rebarborový moučník, rebarborový koláč recept, recept na rebarborovy kolac, rebarborové moučníky, rezy s rebarborou a snehem, rebarborova buchta se snehem, rebarbora recepty, rebarborové řezy se sněhem, rebarborový koláč recepty, kolac s rebarborou, výborný od babičky rebarborový koláč, moučníky z rebarbory, koláč z rebarbory se sněhem

Suroviny:
tuk, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, mouka hrubá, moučka škrobová, prášek do pečiva, rebarbora, cukr krupice, ořechy, šťáva citronová, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu