Postup přípravy
Do větší mísy nalijeme vodu do výšky asi 5 cm a mísu vyložíme omytými květinami nebo drobným ovocem. Lícové strany květů by měly být otočeny ke stěně mísy. Krok 2: Do takto naplněné velké mísy vložíme mísu menší (se sáčkem suchých fazolí nebo závažím kvůli zatížení) a obě mísy k sobě připevníme širokou lepící páskou lepenou do kříže přes vrch obou mís. Krok 3: Do prostoru mezi mísy dolijeme potřebné množství vody (ne až zcela povrch, led se rozpíná a voda by neměla přetéct do vnitřní misky), upravíme květy (nebo ovoce) a mísy dáme zmrznout do mrazáku.
Z hotového, zmrzlého pak sundáme obě mísy. Pokud nepovolí, můžeme je polévat vodou, dokud se neoddělí. Krok 4: Hotová ledová mísa v mrazáku počká dobře zabalená na tu svou pravou chvíli i několik dnů. Pak ji postavíme na talíř nebo tác, který bude zachytávat odtávající vodu, naplníme krájeným melounem s mátovými lístky a můžeme podávat.
Zveřejněno 28. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Meloun v ledové míse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mz70
Moje poznámka
Meloun v ledové míse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mz70
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 16 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 12 minutami
Domácí piškoty
Marjet před 2 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 3 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 4 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 5 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 5 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 5 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 5 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 5 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 6 hodinami
Tématické fráze:
servírování melounu,
jak podávat meloun,
jak servírovat meloun,
meloun do mražáku,
meloun se sampanskym,
šampaňské a meloun,
žlutý meloun servírování,
meloun a sevírování,
meloun recepty tvary,
jak servirovat zluty meloun,
srvírování melounu,
ovocna misa z melounu,
chmelové šišky a recepty,
meloun servírování,
červený meloun s prsutem,
co s melounem,
ledovy salat s melounem,
melouny servirovani,
andulka meloun,
ovocné obložené melounové mísy
Suroviny:
meloun,
máta,
voda,
citron
Komentáře (23)
Nejen, že je to krása pro oko, ale ten meloun byl z mísy příjemně vychlazený. Dovedla bych si představit i mísu s bylinkami v ledu nebo i kolečka citrónu by byla krásná...