Postup přípravy
Do větší mísy nalijeme vodu do výšky asi 5 cm a mísu vyložíme omytými květinami nebo drobným ovocem. Lícové strany květů by měly být otočeny ke stěně mísy. Krok 2: Do takto naplněné velké mísy vložíme mísu menší (se sáčkem suchých fazolí nebo závažím kvůli zatížení) a obě mísy k sobě připevníme širokou lepící páskou lepenou do kříže přes vrch obou mís. Krok 3: Do prostoru mezi mísy dolijeme potřebné množství vody (ne až zcela povrch, led se rozpíná a voda by neměla přetéct do vnitřní misky), upravíme květy (nebo ovoce) a mísy dáme zmrznout do mrazáku.
Z hotového, zmrzlého pak sundáme obě mísy. Pokud nepovolí, můžeme je polévat vodou, dokud se neoddělí. Krok 4: Hotová ledová mísa v mrazáku počká dobře zabalená na tu svou pravou chvíli i několik dnů. Pak ji postavíme na talíř nebo tác, který bude zachytávat odtávající vodu, naplníme krájeným melounem s mátovými lístky a můžeme podávat.
Zveřejněno 28. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Meloun v ledové míse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mz70
Moje poznámka
Meloun v ledové míse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mz70
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 10 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 23 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 8 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 8 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 12 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 12 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 13 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 13 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 15 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 17 hodinami
Tématické fráze:
servírování melounu,
jak podávat meloun,
jak servírovat meloun,
meloun do mražáku,
meloun se sampanskym,
šampaňské a meloun,
žlutý meloun servírování,
meloun a sevírování,
meloun recepty tvary,
jak servirovat zluty meloun,
srvírování melounu,
ovocna misa z melounu,
chmelové šišky a recepty,
meloun servírování,
červený meloun s prsutem,
co s melounem,
ledovy salat s melounem,
melouny servirovani,
andulka meloun,
ovocné obložené melounové mísy
Suroviny:
meloun,
máta,
voda,
citron
Komentáře (22)