Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové šátečky z listového těsta

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vlajda Vlajda

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 15 min

70 min (55 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Listové těsto je velmi populární díky své variabilitě, ale také proto, že se dá koupit už hotové. Připravit pohoštění pro nečekanou návštěvu tak nemůže být snadnější. Vyzkoušejte třeba šátečky s tvarohovou náplní, obalené ve vanilkovém cukru.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 726 kJ /
2 803 kcal
Bílkoviny54,34 g
Tuky145,18 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 404 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy317,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové těsto rozválíme na slabší pláty a rozkrájíme na čtverce 7x7 cm (podle toho, jak velké mají být šátečky). Krok 2: Připravíme náplň. Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, trochu mléka, aby nádivka nebyla moc hustá, a vanilkový pudink. Krok 3: Vše smícháme. Směs pak lžičkou pokládáme na vykrájené čtverce a cípy přeložíme tak, aby vznikl šáteček. Krok 4: Šátečky skládáme na plech s pečicím papírem, vložíme do trouby rozehřáté na 210 °C a pečeme cca 10 minut. Pak troubu ztlumíme na 180 °C a dopečeme ještě asi 5-10 minut. Krok 5: Ještě teplé šátečky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

TIP: Jak použít listové těsto

Zveřejněno 17. 7. 2008

Poznámka autorky Vlajda

Rychlé a výborné, u nás nevydrží ani den a jsou pryč.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rrD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rrD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Ty už jsem nedělala snad 100let,měla bych udělat kdysi jsem neměla troubu jen remosku vešlo se tam 5 kusů,ale nevadilo byla jsem trpělivá tenkrát jiná možnost nebyla,ale jak píše Zanda 1983 jsou boží nikdy jsem s nimi neměla problém!!!!?Musím opět udělat,ale tentokráte to bude rychlejší už mnoho let mám troubu:-D:-Ka těm kterým to nejde zkuste jen trojúhelníčky;-)

Božíiíi

Taky jsem dělala, tohle nikdy nezklame..S dovolením přidávám foto..:-K

Po dlouhé době jsem šátečky dělala. Dříve se dělaly z amoniaku. Tyto se mi zcela rozbalily i po potření vejcem, takže nebyly k použití. Z kupovaného těsta už nikdy.

Upečeno z celozrnného listového těsta a bez pudinku. A výborné!! Děkuji za recept. :-)

Naco tam je ten pudink dyt to stim je peknej hnus!!

Jakub : Poprosím, aby ste sa vyjadrovali slušne. Aj kritika sa dá povedať slušne.

Dobrota :-), bála jsem se, aby mi tvaroh nevytekl, ale stalo se asi jenom ve dvou případech ;-). Bodíka jsem Ti už dala předtím, teď jenom fotečka ;-).

Ahoj zkusil jsem to ve volne chvili ale testo se po 20 min a 150°C nedopeklo?
Mam ho moc tluste nebo kde je problem? at priste vim diky...
Zkousim to ted dopect ale nevim teda no...:-((

Vždyť můžete udělat i rohlíčky místo šátečků... nebo "tlamičky" :-8

tak jsem je dělala poprvé, a celkem úspěch..první várka se mi otevřela a udělala se mi jen jakási placka, ale druhá vyšla hezky, neotevřeli se.. mléko ani puding jsem nedala, a jsou výborné!;-)

ahojky, pro ty, kteří jsou v pečení začátečníci jako já, tak radím, vždy jeden cíp pomazat rozkvedlaným vejcem, a tím pak šáteček slepit. pak se neotevírají. když se mi trošku zapekly, tak jsem je potřela vajíčkem celé, mají lepší barvu ;-)

já dělám šátečky tak,že je většinou v tom spoji pořádně zamáčknu dovnitř dám na to trošku tvarohu a ješte na ten tvaroh kousíček broskve:-) a zatím se vždycky povedly :-)vkládám foto jestli nevadí :-

Blanka:musite je pořádně splácnout a mezi splácnuti dát trochu tvarohu

Prosím o radu, již jsem několikrát tyto šátečky dělala, ale nikdy mi výsledek nevyjde tak, jak je znázorněný na obrázku. Důvod? Šátečky se mi při pečení otevřou a nezůstanou "vcelku",jak to na obrázku vypadá. Můžete mi dát někdo radu, co s tím? Párátka nepomohly, taky jsem to už zkoušela. Děkuji.http://www.toprecepty.cz/recept/2167-tvarohove-sat...

Tereza:Když máš řídkou náplň, můžeš ji zahustit kokosem, mletými ořechy a já , když je nejhůř a nemám nic jiného, zahustím to strouhankou, nebo piškotovými drobky;-)dobrou chuťzhlavnic@seznam.cz

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
tvarohove šatečky, listové těsto s tvarohem, listové šátečky s tvarohem, listové těsto recepty s tvarohem, listové těsto recepty, tvarohova napln do satecku, listové šatečky, recepty z listoveho testa, recepty z listoveho testa s tvarohem, listové těsto plněné tvarohem, listové těsto s pudinkem, šátečky z tvarohového těsta, tvarohové těsto, listové těsto s pudinkem a tvarohem, listové šátečky s pudinkem, taštičky z listového těsta s tvarohem, tvarohové šátečky recept, šátečky, šátečky s tvarohem, listové těsto recept

Suroviny:
těsto listové, tvaroh měkký, vejce, pudink vanilkový, cukr vanilkový, cukr moučkový, mléko, cukr vanilkový, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu