Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové koule s překvapením

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 450 kJ /
1 303 kcal
Bílkoviny94,55 g
Tuky49,80 g
Vláknina10,49 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 1,52 g
Sůl3,62 g
Sacharidy116,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh naředíme mlékem na námi požadovanou hustotu. Přidáme zbývající suroviny, dobře promícháme a dáme vychladit. Krok 2: Z cukety vymačkáme přebytečnou vodu. V míse cuketu osolíme, opepříme, přidáme sýr, vejce, škrob a vypracujeme těstíčko. Hustota by měla být jako na bramborové knedlíky. Krok 3: Lžící klademe do dlaně hromádky těsta, do kterých vtiskneme kuličky sýru a poté vytvarujeme koule.
Vkládáme je do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a pozvolna smažíme do zlatavé barvy. Krok 4: Podáváme s vychlazeným dipem.

Zveřejněno 15. 8. 2017

Poznámka autorky Anna Kocikova

Množství mozzarelly závisí na množství těsta v dlani.

Na náplň je vhodná i niva nebo tvarůžky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1oDq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1oDq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Recept vypadá skvěle a má i dobré ohlasy. Mám za sebou dva pokusy a bohužel neúspěšné. Pokaždé jsem měl těsto moc řídké. Vodu z cukety jsem slil a po posolení cukety ji nechal další vodu pustit a tu také slil a vymačkal. Sháním pro kamarádku vegetariánské recepty co jí můžu vařit na společných akcích a tento bych rád vyzkoušel.

hosta: Děkuji za zastoupení:-K

Riwox: Omlouvám se za pozdní reakci,byla jsem delší dobu mimo internet:-8Hosta mě zastoupila a odpověděla za mě:yes:Pokud má těsto vypadat tak,jako na druhé fotce,musí se postupně přidat o něco více škrobu,nebo jak píše Hosta strouhanky.Já jsem použila jen ten škrob:-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Marie Švarcová 24. 8. 2017 11:06
:yes::yes::yes: zaslouženě za krásné provedení a bezva recept :-K

Marie Švarcová : Velice děkuji;-):-K

<3<3<3:-K:yes::yes::yes:
Iba som si to trochu upravila a namiesto mozarely som dala postrúhané "olomoučáky" .

cecilka: Cecilko jsem ráda,že Ti chutnalo,díky;-):-KS tvarůžky jsem to dělala manželovi k svátku,ale nestrouhala jsem je.Jen jsem nakrájela větší kousky:-)No a aby to nebylo pořád stejné,tak na můj svátek byly plněné nivou. S mozzarellou to nebylo až zase takové pikantní,ale bylo to převážně pro omladinu která si pošmákla:-*:-D

Aničko to je paráda a hned ukládám a za týden máme posvícení, tak bude překvápko.:-K:-K

Jsem ráda,že se Vám můj experiment líbí;-)Všem děkuji:-K

klukodvody: Josífku,doporučuji na tuto příležitost naplnit nivou.Je to pikantnější:yes::-)

Drahuška vždy najde nějaký nápad - např. dnes, cuketa doma, tak zítra bude zkouška . Děkuji za moudro receptové :-D<3

milujeme cukety skvělý recept :yes::yes::yes:

Jako vždy od Aničky: nápaditý recept a krásný foodstyling včetně fotky :yes::-K

Skvělý recept Drahuško :yes: Je neuvěřitelné, kolik dobrot z cuket už tady je, že by to stálo za vydání samostatné kuchařky;-)

Dobrý nápad;-):-):yes:

Anička, vždy vieš prekvapiť...obdivujem, ako sa vieš pohrať s cuketou. Je to krásne a netradičné.

To by mi chutnalo :yes:

Další super recept...:yes::-K

Ale tohle si, Drahuško, vymyslela moc pěkně ;-):-)

<3Vypadaji velmi lakave,moc pekna fotka:-K:yes:

jemmy: Děkuji:-8:-KUž nám doma z těch cuket pomalu"hrabe":-DNevím,co ještě vymyslet;-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
cuketove koule, cuketové koule s mozzarelou, cuketové kuličky s mozzarelou, koule z cukety, koule z cuket, smažené cuketové koule, smažené kuličky z cukety, smazene cuketové koule s mozzarelou, smažené cuketové kuličky, cuketové kuličky s mozarelou, cuketová koule, cuketové sýrové koule, cuketové koule s mocarelou, cukynove koule, recept cuketove koule, recept na smažené cuketové koule, koule s překvapením, dědečkův třešinek, recept na cuketové kuličky, cuketové smažené kuličky

Suroviny:
cuketa strouhaná, sýr eidam uzený, vejce, moučka škrobová, sýr mozzarella, pepř mletý, sůl, tuk na smažení, tvaroh, paprika sušená sladká, cibule, pažitka, mléko, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu