Pikantní bůček pečený nad brambory
Připravte si pikantní bůček pečený nad bramborami. Velká výhoda receptu je ta, že vše dáte péct do trouby a o nic se nestaráte. Po třech hodinách vytáhnete voňavý a výborný oběd včetně přílohy.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 056 kJ / 4 316 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 171,79 g |
| Tuky | 304,62 g |
| Vláknina | 29,74 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 1,92 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 209,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory nakrájíme na tenké plátky a rozprostřeme na plech. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, bylinky, osolíme, opepříme, vše promícháme a zalijeme vývarem.
Krok 2: Dáme do vyhřáté trouby na 170 °C na spodní část trouby.
Krok 3: Maso ze strany pod kůží nařežeme do mřížky, vetřeme do něj sůl, pepř a nasekané bylinky. Zbytek stran osolíme.
Krok 4: Vložíme na střední část trouby na mřížku tak, aby šťáva kapala do brambor.
Krok 5: Pečeme 3 hodiny.
Krok 6: Nakonec z uvedených surovin vymícháme marinádu, kterou maso ke konci pečení potřeme a necháme dopéct kůrčičku.
Zveřejněno 21. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůček pečený nad brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkRk
Moje poznámka
Pikantní bůček pečený nad brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XkRk
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček s bramborem,
pikantni peceny veprovy bucek,
pečený bůček na medu,
pečený bůček s brambory,
pomalu peceny bucek,
pečený bůček na bramborach,
bucek s bramborem,
bucek na bramborach,
pečeny buček,
pečený buček top recept,
bůček s brambory,
pečený bůček s králíkem,
buček na medu,
pikantní vepřový bůček,
vepřový bůček pečený pikantni,
peceny bucek nad brambory,
pikantní bůček,
studený pečený bůček,
bůček pečený s brambory,
bůček pečený
Suroviny:
bůček,
tymián čerstvý,
rozmarýn čerstvý,
pepř mletý,
sůl,
med,
hořčice dijonská,
omáčka sojová,
chilli,
brambory,
vývar drůbeží,
cibule,
česnek,
bobkový list,
tymián,
rozmarýn,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (48)
Dokonce poprvé mě nadchnul i rozmarýn