Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané tvarohové tyčinky

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Ať už vás čeká rodinná oslava, přátelské posezení nebo večer u filmu, tyto křupavé tyčinky se hodí na každou takovou příležitost. Posypat si je můžete tím, co máte rádi a na škodu nebude ani příprava dipu k namáčení.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 921 kJ /
2 610 kcal
Bílkoviny64,93 g
Tuky174,06 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 502 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy192,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z tvarohu, mouky a Hery vypracujeme hladké těsto. Krok 2: Necháme v lednici odpočinout. Krok 3: Vyválíme plát asi 3 mm silný, zubatým kolečkem nakrájíme tyčinky, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a dle chuti každého semínkem, kmínem, paprikou. Krok 4: Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme dorůžova na 190°C.

TIP: Nejlepší recepty na slané tyčinky. Jak upéct ty nejchutnější

Zveřejněno 7. 3. 2015

Poznámka autorky kucerova45

Tento recept jsem našla na Minibazaru. Pekla jsem je na oslavu mých narozenin a všem moc chutnaly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané tvarohové tyčinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnWp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané tvarohové tyčinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnWp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Moc dobře, opravdu krásně listkuji, přidávám foto :yes:

Stejné tyčky taky dělávám, s hrubozrnnou solí a buď s celým kmínem nebo se sezamem.:yes:

Robili sme tvarohové tyčinky na detskú oslavu, mali veľký úspech. Díky. :yes:;-)

Talafatka: neviem, preco sa pytas mna:-) nie je to moj recept. Ale robili sme ho a bolo to ok. ;-)

Zobrazit 4 starší odpovědi

Vyborné těsto,babička z něj dělala šátečky plněné džemem,moc výborné a to je už 50let...zdravím:-)

Luxusni recept. Pridavam sezamova seminka primo do testa a tycinky vyvalim na tenke valecky, necham dele opect a jsou vyborne. Dekuji za sdileni!:-*

Přidávám i trochu polévkového koření a tyčinky nemají chybu ... <3

Těsto je strašné, asi dík tvarohu, jediný který tu seženu je dost mokrý. Nicméně výsledek je velmi jedlý...zkusím tvaroh vypodit na sítku a těsto víc ochladit. Ovšem kalorická bomba to bude i tak. :-)

tyčky máš jak malované:yes::-D

Hodně starý, známý recept, určitě je zde taky Xkrát.
Tyčinky máš ale pěkné.

:-) Jednodnuché a výborné těsto :yes: Používám jak na slané plněné šátečky i záviny ( uzeniny ,sýr .. ), tak i na sladké - plněné povidly, jablky .. :yes:

www.hobbys.cz/recepty/tvarohove-testo-napeceme-z-nej-na-cele-svatky-sladke-i-slane-pecivo/#.VIgdDnktC75

Peču stejné,ale dávám sul i do těsta jsou vynikající,máš bod!:-p

Tématické fráze:
slané tyčinky z tvarohu, slané tyčinky z tvarohového těsta, slané tyčínky recept, slané tyčinky, tvarohove těsto na tyčinky, tvarohové tyčky, tyčinky z tvarohového těsta, slané tvarohové tyčky recept, tyčky slané z tvarohu, slané tyčky z tvarohu, slané tyčky z tvarohového těsta, slané recepty z tvarohu, tvarohove testo slane, slané tyčinky s tvarohem, recept na slane tycinky, slané tvarohové tyčky, tycinky z tvarohu, slané tyčinky z hery, tvarohové slané tyčky, tyčinky z hery

Suroviny:
tvaroh, tuk hera, mouka hladká, vejce, sůl, semínka sezamová, paprika sušená sladká, kmín drcený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu