Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 067 kJ / 2 645 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,06 g |
| Tuky | 75,60 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 204 mg |
| Sodík | 7 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 425,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. V míse ho zakryjeme a v teple místnosti necháme nakynout.
Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 12 kousků, z každého uděláme bulku a necháme odpočinout.
Pak můžeme vytvarovat. Buď z bulky uděláme delší pramen a stočíme ho do hada….nebo bulku narazíme raznicí (razila jsem)…nebo je nechat ve tvaru bulky a tak i upéct. Krok 3: Vytvarované šneky uložíme na plech nakynout, naražené tvary vzhůru nohama (chvíli před kynutím je pak obrátíme zpátky a necháme dokynout). Celý plech vsuneme do velkého igelitového pytlíku, těsto tak bude lépe kynout.
Po vykynutí potřeme oslazeným mlékem a upečeme (200°C/18-20 minut). Krok 4: Hotové šneky po vychladnutí pocákáme citronovou polevou a posypeme plátkovanými mandlemi.
Pak můžeme vytvarovat. Buď z bulky uděláme delší pramen a stočíme ho do hada….nebo bulku narazíme raznicí (razila jsem)…nebo je nechat ve tvaru bulky a tak i upéct. Krok 3: Vytvarované šneky uložíme na plech nakynout, naražené tvary vzhůru nohama (chvíli před kynutím je pak obrátíme zpátky a necháme dokynout). Celý plech vsuneme do velkého igelitového pytlíku, těsto tak bude lépe kynout.
Po vykynutí potřeme oslazeným mlékem a upečeme (200°C/18-20 minut). Krok 4: Hotové šneky po vychladnutí pocákáme citronovou polevou a posypeme plátkovanými mandlemi.
Zveřejněno 25. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Burčákové šneky s citronovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Egk0
Moje poznámka
Burčákové šneky s citronovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Egk0
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 7 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 10 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 12 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 14 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 16 hodinami
Tématické fráze:
pudinkove sneci s polevou,
skořicoví šneci s citronovou polevou,
poleva na kynuté sneky,
citronová poleva na cely plech,
cukrová poleva na sneky,
cukrová poleva na skořicové šneky,
jak vytvarovat sneka
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
mouka hladká,
cukr,
máslo,
sůl,
kůra citronová,
rozinky,
poleva citronová,
mandle plátkové
Komentáře (12)
Děkuju, Simčo
Tyhle věci z burčáku bouřlivěji kynou, je fajn si to vyzkoušet, i proto jsem to sem nabídla