Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatomartinské rohlíčky

Hodnocení receptu je 4,9 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Chcete-li překvapit rodinu či návštěvu nějakým tradičním moučníkem našich babiček, zkuste svatomartinské rohlíčky. S vláčným smetanovým těstem se velmi dobře pracuje a naplnit ho můžete podle své chuti.

Suroviny pro 32 kusů

32kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 080 kJ /
3 843 kcal
Bílkoviny62,30 g
Tuky220,00 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 365 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy396,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin o pokojové teplotě vypracujeme těsto a necháme chvilku odpočinout. Krok 2: Mezitím připravíme náplň podle své chuti. Krok 3: Těsto rozdělíme na čtvrtiny, každou vyválíme na kruh o průměru asi 30 cm. Krok 4: Pak kruh rádýlkem rozkrájíme na osminy. Na vnější stranu vzniklých výsečí dáme náplň a směrem dovnitř zarolujeme rohlíček. Krok 5: Pečeme na 180 °C (plný výkon plynové trouby) cca 20-25 minut. Krok 6: Upečené rohlíčky pocukrujeme nebo přímo obalíme v moučkovém cukru s vanilkou.

TIP: Vyzkoušejte také rohlíčky z tvarohového těsta

Zveřejněno 10. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatomartinské rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8KNr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svatomartinské rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8KNr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

1 tuk- je to 250 g ? Prosim dejte me vedet. Dekuji

hazel: :-D nejsi sama ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Super recept,rychlé a výborné <3
Právě jsem dopekla ze dvou dávek:-*

Výborný recept

Musím potvrdit, že rohlíčky jsou skutečně skvělé. Děkuji za recept!

mňam pak todlle já mám strašně ráda :-):-):-):-):yes::yes::yes::yes:;-);-);-);-);-)

Dělám je každý rok na sv. Martina, rodina se může po nich s prominutím užrat.:-)<3

Ja bych se chtela zeptat kolik toho tuku jestli 250gr rozpusteny nebo jen zmekly.

Ja bych se chtela zeptat kolik toho tuku jestli 250gr rozpusteny nebo jen zmekly.

Pekli jsme s tříletým synem na Sv. Martina a musím moc pochválit tento recept. Jednoduchý, rychlý a rohlíčky jsou křehké a velice chutné. Určitě jsme je nepekli naposledy a ne jen na Sv. Martina. Přikládám foto :yes: :yes: :yes: :-K

Letos na Martina byly u nás tyto svatomartinské rohlíčky. Naplnila jsem karamelovým pudinkem a nasekanými mandlemi.:yes:10:yes:

Jsou fantastické, křehké, super. I s přípravou náplní (ořechové a makové) a pečením 2 hoďky. Jen péct na max. 180°C :-p;-)

Zuzana: Je mi líto, ale mně se víc líbí špička dovnitř:-D:-p:-D

Zuzana: Proč? :-O

Holky, ty zarolované rohlíčky musíte otočit obráceně - špička na hřbetu musí směřovat VEN, nikov DOVNITŘ!!

Mary Kay: Šlehačka mívá většinou 200ml. Když vezmete větší, tak se nic neděje, jen přidáte více mouky.

Načíst další komentáře (11)

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
svatomartinské rohlíčky ze šlehačky, svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní, svatomartinské koláče, svatomartinské rohlíky, svatomartinské makové rohlíčky, svatomartinské ořechové rohlíčky, svatomartinské koláčky, svatomartinské koláče recept, svatomartinský dezert, svatomartinské rohlíčky s mákem, svatomartinské pečivo, svatomartinský koláč, svatomartinské menu recept, svatomartinské pečení, křehké svatomartinské rohlíčky, svatomatinské rohlíčky, martinské koláčky, svatomartinké rohlíčky, svatomartinské koláčky recept, svatomartinský moučník

Suroviny:
mouka hladká, smetana ke šlehání, tuk, cukr, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu