Dobrý toustový chléb
Pečení chleba v domácí pekárně se hodí nejen tehdy, když nemáte možnost koupit čerstvé pečivo. Dobrý toustový chléb je voňavý, chutný a hlavně bez konzervantů a vylepšovačů chuti.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 335 kJ / 2 231 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,66 g |
Tuky | 41,31 g |
Vláknina | 16,50 g |
Cholesterol | 335 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 381,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme nejprve tekuté suroviny, poté sypké a nakonec sušené droždí.
Krok 2: Zapneme program Sendvič (Sandwich), kůrka světlá a velikost malá.
Krok 3: Po upečení chleba z nádoby vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Krok 4: Nebo těsto zaděláme bez pekárny. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem, přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto.
Krok 5: Těsto necháme hodinu kynout, pak ho prohněteme a urovnáme do vymazané nebo pečicím papírem vyložené hranaté chlebíčkové formy.
Krok 6: Necháme asi 45-60 minut vykynout a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 40-45 minut.
Zveřejněno 10. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dobrý toustový chléb
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zpz2
Moje poznámka
Dobrý toustový chléb
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zpz2
Nejnovější recepty
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 2 hodinami
Zimní malé galetky
Přidáno před 2 hodinami
Fazole se zeleninou a mletým masem
Přidáno před 2 hodinami
Čočka na kyselo s houbovou čalamádou
Přidáno před 3 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Přidáno před 3 hodinami
Směs rýže s cizrnou, sušenými rajčaty a žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 15 minutami
Domácí nudle
Kava 2 před 21 minutami
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 2 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 2 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 4 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 5 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 6 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 7 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 10 hodinami
Cuketový perník
LendaS před 23 hodinami
Tématické fráze:
toustový chléb,
toustový chléb recept,
toustový chléb z domácí pekárny,
recept na toustový chléb,
toustový chleba,
recept na toustový chleba,
toustový chleba recept,
domácí toustový chléb,
toustový chléb recepty,
toustový chleba z pekárny,
recept toustový chléb,
toastový chléb z domácí pekárny,
recept na toastový chléb,
domácí toastový chléb,
toustový chléb z pekárny,
recepty toustový chléb,
toustový chleb domácí pekárna,
toustový chleba z domácí pekárny,
recept na nejlepší toustový chléb,
toastovy chleb recept
Suroviny:
mléko,
voda,
vejce,
máslo,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
droždí sušené
Komentáře (19)