Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 111 kJ / 4 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,94 g |
Tuky | 327,51 g |
Vláknina | 24,05 g |
Cholesterol | 3,51 g |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 13,50 g |
Sacharidy | 89,58 g |
Postup přípravy
Špek a cibuli nakrájíme na drobno. Krok 2: Do kastrolu dáme vyškvařit nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme trochu zhnědnout. Přidáme nakrájená játra a necháme je zatáhnout. Na másle orestujeme zeleninu a přidáme ji do hrnce. Vše zalijeme vínem, vývarem a dusíme do měkka. Krok 3: Nakonec dochutíme kořením (koření na divočinu, sůl, pepř a kmín přidáme až na konec vaření). Kastrol s játry stáhneme ze sporáku (játra by mohla ztvrdnout).
Přílohy: rýže, brambory, knedlíky. Játra nakonec ozdobíme nakrájenou cibulkou.
Zveřejněno 29. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játra z laně na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOXY
Moje poznámka
Játra z laně na víně a zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOXY
Nejnovější recepty
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Třená staročeská bábovka
Přidáno před 22 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno 28. 4. 2025 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunkofleky
Sabiii před 2 hodinami
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Sabiii před 2 hodinami
Můj segedínský guláš
radekfiala před 3 hodinami
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Ernest_Bago před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
pokorny.iv@email.cz před 3 hodinami
Pampeliškový med
pavlina.smrzova@seznam.cz před 4 hodinami
Nepečený jablečný dort
masarykoele před 4 hodinami
Rajčatová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vajíčková pomazánka se sýrem
Slavista62 před 6 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Glapet před 6 hodinami
Tématické fráze:
jatra z lane,
jatra z divočiny,
uprava jater z divociny,
srdce z laně,
laní játra recept,
mrazena játra diskuze,
recept na laní játra,
srdce z lane na smetaně,
rajska omacka z lane,
recept na jatra z lane,
příprava jater z divočiny,
játra z divočiny recept,
priprava jatra lane,
jatra s lane,
divočina srdce z laně,
recepty z laní jater,
recept na srnčí na víně,
jazra z divočony recepty,
srdce z laně recepty,
jak pripravit jatra z divociny
Suroviny:
játra,
cibule,
špek,
víno červené,
směs zeleninová pod svíčkovou,
máslo,
vývar hovězí,
jíška,
koření na divočinu,
kmín celý,
sůl,
pepř
Komentáře (12)
Nicméně nechápu, proč by měl být někdo barbar, když dá jako přílohu k vašemu receptu také těstoviny. Těstoviny se přeci dávají k omáčkám, např. ke guláši, rajské omáčce apod. Nehledě k tomu, že jejich příprava je kratší, než u knedlíků nebo brambor.