Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená půlka husy

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie385 kJ /
92 kcal
Bílkoviny1,09 g
Tuky0,60 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablko bez jadřince a oloupanou půlku cibule nakrájíme na plátky. Dobře očištěné maso osolíme zevnitř, překlopíme v polovině a začneme kůži režnou nití sešívat dohromady. V polovině šití přerušíme, vzniklou kapsu naplníme jablky a cibulí a došijeme. Osolíme a pokmínujeme kolem dokola. Maso zůstalo hezky uzavřené, všude na povrchu je kůže, která pečením nabude křupavosti. Krok 2: Do pekáčku (stačí menší) vložíme naplněnou husu, podlijeme a pečeme nejprve zakryté 2-3 hodiny při 170°C. Pak odkryjeme, propícháme kůži vidličkou, aby se co nevíc vypekl tuk, ještě zakryjeme a pečeme při 220°C další hodinu. Po této době slijeme vypečené sádlo, podlijeme a už nezakryté dopečeme dočervena a dokřupava. Podáváme, jak jsme zvyklí.

TIP: Jak dobře připravit lokše jako přílohu?

Zveřejněno 7. 11. 2017

Poznámka autorky zizala

Možná si myslíte, že půlka husy se peče stejně jako husa celá. Ano i ne. Když ji budete péct klasicky naplacato, snadno se stane, že se maso vysuší, protože husa se peče dlouho. Nabízím trik starých hospodyněk :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená půlka husy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y40z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená půlka husy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y40z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Děkuji, jsem ráda, že jsem zaujala. :-)

Dobrý nápad. :yes:

To je ale hodně dobrý trik:yes::yes:

Tématické fráze:
pecena husa, jak dlouho péct husu, husa recept, lokše, jak dlouho se pece husa, pomalu pečená husa, pomalu pečená svatomartinská husa recept, dlouho pečená husa, jak se dlouho peče husa, jak dlouho pečeme husu, top recepty pečená husa, svatomartinská husa dlouho pečená, pomalu pečená kachna, jak pect dlouho husu, pečení husy, husa dlouho pecenå, jak upéct husu, jak dlouho péct svatomartinskou husu, dlouze pečená husa, pečení poloviny z husy

Suroviny:
husa, jablko, cibule, sůl, kmín celý, voda

Přidat fotografie receptu