Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančový koláč podle Annabel Langbein

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenunka Lenunka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 931 kJ /
4 286 kcal
Bílkoviny78,74 g
Tuky128,12 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 837 mg
Sodík 218 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy692,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomeranč opláchneme, pokud nemáme bio, tak dobře očistíme kartáčkem a nakrájíme na kousky. Rozsekáme v mixéru (já použila takový ten sekáček, co je u tyčového mixéru). Krok 2: V míse smícháme sypké přísady, přidáme nasekaný pomeranč, vodu, vejce, máslo a promícháme. Krok 3: Rozinky a oříšky promixujeme nebo posekáme v sekáčku tak, aby nám zůstala trošku hrubší konzistence (ne na kaši). Vmícháme do těsta. Krok 4: Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou, vlijeme těsto a pečeme na 170°C asi 45 min.

Zveřejněno 15. 11. 2017

Poznámka autorky Lenunka

Zdroj: Mňam TV.

Dnes jsem sledovala pořad Annabel "U mě na zahrádce", kde připravovala tento moučník. Nelenila jsem a vyzkoušela, voní úžasně a dokonce vypadá i skoro jako ten její:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wNYg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wNYg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Lenunko, díky ta tip. Překladač super, mohu si přeložit recepty, př. i bezlepkové (pro dceru). Pěkný den:-K

Lenunko, moc děkuju za recept. Sleduju kuchaře na programu Mňam a Annabel je moje favoritka! Její recepty jsou nekomplikované a nevyumělkované. Zrovna dnes jsem znovu koukala na tento koláč, ale než jsem našla tužku, tak ho Annabel pekla v troubě. Kdybyste měla v záloze ještě její další recepty, budu ráda :-8. Až ho upeču, určitě přidám komentář.

Janja: mě je Annabel ze všech kuchařů na TV Mňam také nejbližší, moc se mi líbí její recepty a její krásná zahrádka:-), recepty má Annabel na svých webových stránkách:
https://www.annabel-langbein.com/
je to ale bohužel v angličtině, takže pokud nespeakujete, dá se použít překladač, vyleze z toho sice takový jazykový kočkopes, ale ingredience a třeba čas pečení se z toho vyrozumět dá:-), já nejsem v angličtině úplně silná, tak to dělám tak, že koukám na její pořady a když mě něco zaujme a nestihnu to zapsat, podívám se na net a nějak to dám do kupy:-), má to hezky rozdělené podle kategorií jídel, tak se v tom dobře hledá:-)
těším se na Váš komentář:-)

Lenulko - děkuji za rcp, koláč je (byl ;-) ) vynikající

zuzaneri: to mě moc těší:-K

koláčik otestovaný-použila som trstinový cukor, dala som ho menej, pomaranč som rovno vymixovala s vodou,hotový potrela marhuľovým džemom, je výborný, voňavý<3 :yes:

danila: díky za vyzkoušení, jsem ráda, že chutná:-K, vydrží vláčný a voňavý několik dní

tak tento koláčik musím vyskúšať, už sa naň teším...:-):yes:

Ten pomeranč rozsekat i s kůrou ?

gillan63: ano, celý, vyndala jsem jen pecky, když jsem ho krájela:-)

<3<3:yes::yes:

Jana Dorazinová-Remková: díky :-K

Tématické fráze:
tv mňam recepty, pomerančovy koláč, kucharka anabel, recepty anabel, recepty z tv mňam, obrácený pomerančový koláč, anabel kuchařka, mňam anabel, mnam.tv recepty, anabel recepty, anabel u mě na zahrádce, anabel lanbein, obrácený koláč s pomerančem, mňam tv anabel, anabel na zahrádce, anabel u mně na zahrádce, recepty na tv mňam, anna bel, recepty od anabel, tv mnam recepty anabel langbein

Suroviny:
pomeranče, voda, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, mouka hladká, cukr, vejce, máslo, rozinky, ořechy vlašské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu