Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 040 kJ / 249 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,86 g |
| Tuky | 6,15 g |
| Vláknina | 11,26 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 2,64 g |
| Sacharidy | 30,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smrkové výhonky nasekejte nadrobno. V hmoždíři je rozmělněte na kaši se špetkou hrubozrnné soli a kapkou oleje a nechte v chladu do druhého dne.
Krok 2: Lístky petržele, máty a ostatní suroviny, kromě oleje, rozmixujte. Olivový olej přilévejte podle toho, jakou chcete mít konzistenci. Na závěr přidejte smrkové výhonky. V případě, že zkonzumujete omáčku týž den, použijte větší množství oleje. Zamýšlíte-li část uchovat, použijte méně oleje, v uzavřené nádobě omáčka pod olejovou hladinou vydrží v lednici i 14 dní.
Zveřejněno 3. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aromatická bylinková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yw6Y
Moje poznámka
Aromatická bylinková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yw6Y
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb II.
Penkapa před 10 minutami
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 17 hodinami
Tématické fráze:
bylinková omáčka,
smrkove vyhonky v octu,
smrkové capari,
smrkové výhonky olej recept,
omacka k zebrum,
smrková omáčka,
omacka se smrkovy i vyhonky,
bylinkova omáčka recept
Suroviny:
smrkový v ýhonek,
sůl,
olej olivový,
petrželka hladkolistá,
máta,
ančovičky v oleji,
hořčice dijonská,
ocet vinný,
kapary,
olej olivový
Komentáře (6)