Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkový chlebíček

Pokud máte chuť na nějaký lehčí moučník, pak určitě musíte vyzkoušet tento bílkový chlebíček. Je krásně nadýchaný a lehký jako dech. Navíc je v něm ukryta kopa dalších dobrot, které skvěle chutnají a navíc na řezu vytvoří krásnou mozaiku.

Hodnocení receptu je 4,3 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 005 kJ /
1 674 kcal
Bílkoviny36,20 g
Tuky64,38 g
Vláknina15,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 280 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy229,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce nakrájíme, ořechy nasekáme. Čokoládu nakrájíme nadrobno nebo nahrubo nastrouháme. Krok 2: Bílky s cukrem ušleháme do tuhého sněhu. Krok 3: Přidáme v mouce zamíchané ořechy a ostatní suroviny. Zlehka vše smícháme dohromady. Krok 4: Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a naplníme ji připraveným těstem. Krok 5: Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě na 150 °C dorůžova. Špejlí zkusíme, jestli je uvnitř upečený. Špejle musí být po vyjmutí suchá. Krok 6: Upečený chlebíček vyklopíme, papír stáhneme a pokud se nám bude zdát, že zespodu lepí, tak dáme zpět do trouby, už bez formy, dopéct. Krok 7: Dopékáme už na normálním plechu tak, jak ho vyklopíme na 200 °C a jen horní ohřev.

TIP: Co dělat, aby se pečicí papír nekroutil

Zveřejněno 15. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkový chlebíček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7P7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkový chlebíček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7P7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Rychlí jednoduchý a chutný.

Petr324: "Skutešně" vás to zaujíma po 5 rokoch?!?

Karla: skutešně?

Já dávám do formy pečící papír...už jsem to v receptu dopsala.

Prosím formu nemusím vymazávat?:-(

Mirka:
Pokud máte plechovou, tak vymazat tukem a vysypat moukou...
No, na fotečce je sice "srnčí hřbet" ale i hranatá forma na chlebíček se vymazává... :-)

Zobrazit starší odpověď

určitě vyzkoušim všechny druhy bílkového chlebišku;-)

:yes: vypadá skvěle:yes:

Pěkný chlebíček;-)+1:yes:

Koukám, jak krásně to přibývá!!;-):yes:

Tématické fráze:
bílkový chlebíček, bílkový chlebíček na plech, bílkový chlebíček recept, vánoční bílkový chlebíček, bílkový srnčí hřbet, bílkový chlebíček 4 bílky, chlebíček z bilku, bílkový chlebíček s ořechy, bilkovy, co s bílky, recept na bílkový chlebíček, bílkový chlebíček vanočni cukroví, bílkový hřbet, biskupský chlebíček bílkový, bilkoví chlebicek, recept bilkovy chlebiček, bílkový chlebíček bez mouky, bílkový chlebíček margot, bílkový chlebíček ze 4 bílků, vánoční cukroví-bílkový chlebíček

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, rozinky, ovoce kandované, ořechy vlašské, mouka polohrubá, čokoláda na vaření

Přidat fotografie receptu