Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 347 kJ / 1 995 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,02 g |
| Tuky | 88,14 g |
| Vláknina | 3,60 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 539 mg |
| Sůl | 1,36 g |
| Sacharidy | 222,60 g |
Postup přípravy
V dostačečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 150 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 3: Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu, všleháme olej, žloutky a zlehka vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme to připravené formy. Krok 4: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 150 °C cca 30-40 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout. Krok 5: Po vychladnutí prokrojíme na 2-3 pláty (podle toho, jak jsme zruční při práci s korpusem). Kulatým velkým vykrajovátkem vykrojíme střed, aby vznikl kruh. Krok 6: Tvaroh nebo mascarpone vyšleháme s cukrem, vlijeme smetany, přidáme ztužovače šlehačky a šleháme na nejvyšší stupeň dotuha. Krok 7: První plát korpusu dáme na podložku či tác, do zdobícího sáčku dáme část krému, špičku sáčku odstřihneme na průměr cca 1 cm a postupně děláme na těsto "bobečky". Krok 8: Přikryjeme druhým plátem a opakujeme totéž se třetím plátem. Ze zbytku po vykrojení kruhu můžeme stejným způsobem udělat menší moučník na talířek. Krok 9: Ozdobíme čerstvým ovocem, kousky čokolády, čokobonbony, živými květy, makronkami... jak kdo chce.
Zveřejněno 24. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový kruh s ovocem a krémem - bobečkový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0NJK
Moje poznámka
Piškotový kruh s ovocem a krémem - bobečkový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0NJK
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 2 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Debrecínský guláš II
Fitulka před 33 minutami
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 1 hodinou
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 2 hodinami
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 2 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 3 hodinami
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 3 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 5 hodinami
Tématické fráze:
bobečkový dort,
piškot s ovocem a krémem,
kruh s ovocem,
medove dortiky zdobene ovocem,
piskotovy dort s ovocem a kremem z mascarpone,
buchta s čerstvým ovocem a krémem,
recept na piškotový dort s ovocným krémem,
bobečkovy dorty,
zdobení rolády čerstvým ovocem,
piškot s krémem a ovocem a želatinou,
moučník od dr.max,
bobečkový dort s ovocem,
piskotovy dort s kremem a cerstvym ovocem,
piškotovy dort s kremem a ovocem,
piškot s krémem a ovocem,
piskotovi dort zdobeny kremem a ovoce,
ovocný dort s mascarpone a piškoty,
ovocný dort za studena s z mascarpone,
krem na piskot s ovocem,
piškotovy dort s mascarpone a ovoce
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
olej,
prášek do pečiva,
tuk,
mouka hrubá,
tvaroh,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový,
ovoce,
čokoláda,
bonbony čokoládové,
jedlé květy,
meduňka
Komentáře (10)