Ochutnej svět
20. 3. 2018 Historie a zajímavosti
Třetí ročník festivalu Ochutnej Svět se ponese, jak jinak, než již v tradičním duchu chutí a vůní z celého světa. Jak náš slogan říká: "Bez letenek a pasů ochutnáte během víkendu celý svět!“. A ani letos to nebude jinak.
Letošní roční bude plný hvězdných jmen a chybět nebude i charitativní cooking show. Sobotní program odstartuje křest kuchařky televizního pořadu Život z Pánve. Hlavní hvězdou festivalu je čím dál více oblíbená kuchařka Kamu, která letos vydala knižní hit „Nejbarevnější kuchařka“.
Návštěvníky čeká více než 25 zástupců identické kuchyně z různých kontinentů na jednom místě, pokrmy a delikatesy z celého světa. Letošní ročník přinese řadu novinek. Kromě klasické a streetfoodové kuchyně se můžete těšit na extrémní kuchyni, hmyz, ale i vegetariánské a veganské kuchaře. Nebude chybět exotické ovoce a tematické bary. Pro kávové závisláky a milovníky sladkého máme připravené donuty, vafle, makronky, čokoládu a tu nejlepší čerstvou kávu z odrůd z celého světa.
Děti mohou vyzkoušet vaření nebo zdobení cupcakes v dětským cooking stanu, foodtruck zone a Kuliner plus stage. Celé dva dny nás čekají i další show v podobě otvírání ústřic, benefiční cooking show věnovaná Honzíkovi, vystoupení party Hmyz na talíři a souboj tváří ve vaření.
A aby té zábavy nebylo málo, připravili jsme cestovatelskou výstavu, která proběhne ve FoodPark hale, festivalová soutěž, fotokoutek a mnoho dalšího. A to nejlepší na závěr! Koktejlový ketering to rozbalí se svým speciálním festivalovým menu, kde nebude chybět zástupce drinku z každého kontinetu. Po konci hlavního programu tu pravou atmosféru naladí DJ. S jeho festivalovým setem a dobrým drinkem v ruce se můžete bavit až do večerních hodin.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Komentáře (1)