Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené tuňákové chlebíčky

Tuňák je skvělý základ pro rychlé občerstvení. Má výraznou chuť a výborně se kombinuje. Směs tuňáka s jarní cibulkou naneste na máslem potřenou veku, doplňte plátky hermelínu a krátce zapečte. Takovéto teplé chlebíčky ocení i návštěva.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 24 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 9 min

24 min (15 min příprava + 9 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 291 kJ /
309 kcal
Bílkoviny23,33 g
Tuky23,33 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 83 mg
Sodík 1,13 g
Sůl3,00 g
Sacharidy1,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hermelín nakrájíme na tenké plátky. Tuňáka scedíme. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno, smícháme ji s tuňákem a dochutíme solí, pepřem a chilli. Krok 2: Včas předehřejeme troubu na 190 °C. Plech můžeme vyložit pečicím papírem. Krok 3: Krajíčky veky potřeme tenkou vrstvou másla, poklademe připraveným tuňákem a na každý položíme 1–2 plátky hermelínu. Krok 4: Dáme na plech do předem vyhřáté trouby a krátce zapečeme do rozpuštění sýru. Krok 5: Podáváme ještě teplé a podle chuti můžeme dozdobit tenkými kolečky cibule.

TIP: Motýlci z cherry rajčátek na ozdobu různých pokrmů

Zveřejněno 25. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LkPv

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LkPv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jsme nedšeni!! :-8 Děláme si teď večer k TV vždy nějakou dobrotu a tehle jednoduchý chlebíček nás zlákal. ;-) A ukázalo se, že je to moooc dobře. :yes: Nezbyl ani jeden! :-D Mňam! <3 Děkuji za recept, určitě jsem nedělala naposled… :-)
Přeji krásný den… :-*

Dobrý nápad :-)

skvělý nálad :-K

Tématické fráze:
chlebíčky s tuňákem, tuňákové chlebíčky, zapecene chlebicky, chlebíček s tunákem, zapečený tuňák, zapeceny chlebíčky, chlebííčky zapečené s tunákem, recept zapečený tuňák, tunáková na chlebíček, chlebíčky s s tuňákem, zapečená chlebíčková veka, chlebicky z tunaka recept, zapecena konzerva tuňáka, tunakove chlebicky recept, tuňákový chlebíček recept, recepty tunakove chlebicky, zapečené s tuňákem, zapečené, zapečené, co na chlebíčky s tunákovou pomazánka

Suroviny:
veka, tuňák v oleji, sýr hermelín, cibulka jarní, máslo, pepř, sůl, chilli, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu