Suroviny
Porce: cca 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 160 kJ / 4 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 269,71 g |
Tuky | 295,89 g |
Vláknina | 37,14 g |
Cholesterol | 716 mg |
Sodík | 4,16 g |
Sůl | 9,20 g |
Sacharidy | 73,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso v celku nasolíme, opepříme a okmínujeme, zabalíme a dáme odležet nejlépe přes noc do chladna. 1-2 hodiny před tepelnou úpravou z chladničky maso vyndáme.
Krok 2: Na trošce sádla (oleje) osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata s pokrájenou slaninou. Pak osmaženou směs ve větším hrnci nebo kastrolu odstrčíme stranou a vložíme osmažit i předem nasolenou a nakořeněnou krkovici, plec, kýtu nebo karé ze všech stran dozlatova.
Krok 3: Když máme maso osmažené, přisypeme pokrájenou kapustu a nasekaný česnek, kterou promícháme se směsí cibule a slaniny, přilijeme vývar (nejlepší je z uzeného masa nebo vepřový), případně vodu s kouskem masoxu (ne celý, pozor na slanost!) a pod poklicí dusíme na mírném plameni, za občasného promíchání kapusty a případného mírného podlití do změknutí masa cca 1,5 hodiny (dle druhu masa).
Krok 4: Kapusta by se měla rozdusit na jakési "omáčkové pyré", které budeme podávat s na plátky pokrájeným vepřovým masem, houskovým, kynutým nebo bramborovým knedlíkem, bramborovými noky, vařeným bramborem...
Krok 5: Použít můžeme i tlakový hrnec, pokud máme odhad, kolik tekutiny nám během vaření "odsyčí". Cca po 20-30 minutách vaření hrnec odstavíme, necháme dojít, zkontrolujeme a případně ještě dovaříme do změknutí masa.
Krok 6: Pokud jsme kapustu podlili víc než bylo nutné, můžeme ji zahustit troškou jíšky a nechat provařit. Případně lze přistrouhat jemně strouhanou bramboru, kterou necháme v kapustě povařit.
Zveřejněno 27. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové maso v kapustě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8v9r
Moje poznámka
Vepřové maso v kapustě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8v9r
Nejnovější recepty
Segedínský závitek
Přidáno před 6 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 7 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 7 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové rizoto s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a čedarem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 2 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 4 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 4 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 4 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 6 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 6 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 7 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 7 hodinami
Americké čokoládové cookies
SofieA před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřové v kapustě,
veprove maso v kapuste,
maso v kapuste,
vepřove maso v v kapustě,
vepřove na kapustě,
vepřové maso na kapustě,
maso na kapustě,
vepřová plec v kapustě,
krkovice v kapustě,
vepřová v kapustě,
veprovy maso v kapustě,
plec v kapustě,
vepřovy v kapuste,
maso vkapuste,
vepřové maso v kapustě recept,
vepřové v kapustè.,
veprové v maso v kapustě,
recept na vepřové maso v maso v kapustě,
veprovy na kapustě,
maso nakapustě
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
kmín drcený,
pepř mletý,
kapusta,
slanina anglická,
olej,
cibule,
česnek,
vývar
Komentáře (4)