Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka z letáku Albert

Tradiční velikonoční nádivka podle toho receptu je rychle hotová a zasytí. Voní uzeným masem a jarními bylinkami. Pokud je venku ještě chladno a nenajdeme mladé kopřivy, nahradíme je oblíbenými bylinkami.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 069 kJ /
1 212 kcal
Bílkoviny132,73 g
Tuky70,53 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,84 g
Sodík 4,04 g
Sůl9,26 g
Sacharidy10,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Housky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléku. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Kopřivy nasekáme. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a orestujeme v pánvi na másle dozlatova. Krok 3: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z housek vymačkáme mléko, přidáme cibuli, žloutky, uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a koření. Vše společně rukama promneme. Krok 4: Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do nádivky. Krok 5: Pekáček vymažeme sádlem, rozložíme nádivku a vložíme do trouby. Pečeme na 200 °C zhruba 30 minut dozlatova. Krok 6: Nádivkou můžeme také naplnit kuře a co zbude, dáme péct do formy na srnčí hřbet, kterou vymažeme sádlem.

TIP: Chyby při pečení velikonoční nádivky a jak je vyřešit?

Zveřejněno 4. 4. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Je to vynikající! Pokud nemáte kopřivy, nic se neděje, klidně dejte jakékoliv své oblíbené bylinky, například libeček, celerovou nať apod.

Zdroj-magazín Albert

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WPXE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WPXE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Janičko, děkuji za inspiraci:-K Nádiva všem moc chutnala:-8 Dovolila jsem si též přidat foto:-) Krásné Velikonoce:-)

be.amenity: jéé, moc děkuji a těší mne, že chutnalo :-)

annakesnerova: Super, proč ne? :-)

annakesnerova 28. 3. 2016 13:47
Nádivkou jsem naplnila kuře a přidala do pekáče zbytek.:-))

eliss:;-):-))

Jana Remkova:
Jj, ten křen je tam fakt dobrý.Když ji dělám ke kuřeti, tak to zas tak neřeším, ale ve velikonoční nádivce musí křen být, to by mi doma neprošlo :-D:-D

eliss: Díky moc. Já jsem ji tehda taky dělala poprvé a uvažovala jsem o tom uzeném vývaru. Vždycky mám nějaké uzené kosti v mrazáku, tentokrát jsem neměla, takže jsem to udělala tak, jak bylo napsané. Ale ten křen se mi moc líbí;-)

Dělám ji téměř stejně, jen místo mléka vývar z uzeného a vajec tolik, kolik rohlíků.
A ještě, když mám, dám trochu strouhaného křenu. Zkusila jsem podle Kluků v akci a fakt je tam dobrý.

Bodík, jak jinak :-K:yes:

luci: děkuji!:-)

:yes: slova nestačí :yes:

:yes::yes::yes::yes:

:-p:yes::yes:+4

Jani, já si dělala srandu;-), recept jsem pochopitelně přečetla celý.;-)

:yes::-*

Ivi, já jsem kuře nedělala, pekla jsem jen nádivku. Je to zde napsáno, jako možnost naplnit tím i kuře..;-)

Jani:-), náplň vypadá velmi jedle, ale kuřátko nikde nevidno.
Nebo že by byl u vás ještě půst?:-D:-D:-D

Tématické fráze:
velikonoční nadivka kluci v akci, velikonoční nádivka srnčí hřbet, nádivka do kuřete kluci v akci, nádivka ke kuřeti kluci v akci, velikonoční nádivka, recept velikonocni nadivka, velikonoční nádivka s uzeným masem kluci v akci, velikonoční hlavička kluci v akci, nádivka, velikonoční beránek kluci v akci, houbová nádivka - kluci v akci, vynikajici velikonocni nadivka, albert recepty, velikonoční nádivka - kluci v akci, velikonoční nádivka recept, recept na velikonoční nádivku kluci v akci, albert kuchařka, nádivka s uzeným masem kluci v akci, recepty albert, velikonoční beránek albert

Suroviny:
houska, mléko, máslo, cibule, vejce, maso uzené, kopřivy, petrželka, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, sádlo

Přidat fotografie receptu