Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky (velikonoční) plněné povidly (hned měkké)

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Na Velikonoce připravujeme pro svou rodinu i koledníky kromě tradičního beránka a jidášů také výborné perníčky. Podle tohoto receptu je plníme povidly - perníčky díky tomu příjemně voní a hned po vytažení z trouby jsou krásně měkké.

Suroviny pro 35 kusů

35kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 375 kJ /
1 285 kcal
Bílkoviny27,05 g
Tuky35,66 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol 336 mg
Sodík 1,76 g
Sůl0,21 g
Sacharidy211,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme koření do perníku, jedlou sodu a směs promícháme. Nakonec přidáme změklé máslo, vejce a med a vypracujeme nelepivé vláčné těsto. Je-li třeba, přisypeme mouku. Krok 2: Hladké těsto na pracovní ploše vyválíme na 0,5–1 cm silný plát a z něj vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm. Krok 3: Na jedno kolečko dáme trochu povidel, přikryjeme jej druhým kolečkem a po stranách přitlačíme k sobě. Vykrajovátkem je znovu vykrojíme, tím je uzavřeme a povidla při pečení nevytečou. Krok 4: Perníčky naskládáme na plech s pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vajíčkem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 10 minut. Poté je z horkého plechu přeložíme na studený, budou zespodu hladké a rovné.

TIP: Čím potírat perníčky, aby se krásně leskly?

Zveřejněno 27. 3. 2018

Poznámka autorky dvevtroube

Z uvedené dávky je asi 35 perníčků. Počet záleží na průměru vykrajovátka.

https://youtu.be/PoRuw27GSs8

https://dvevtroube.blogspot.cz/2018/03/velikonocni...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wDkX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wDkX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Plněné perníčky mám moc ráda, ale nikdy mě nenapadlo si je upéct. Takže tyhle jsou jasná volba!

Pekla jsem z dvojité dávky, část jsem plnila a část jen vykrajovala. Těsto se mi zdálo řidší, ale nic jsem nepřidávala a po odležení v lednici bylo úžasné tvárné a vůbec se nelepilo.

Skvělý nápad i technika! <3 Sice trochu pracnější, ale perníčky sklidily obrovský úspěch. Hlavně u dětí, ale dospělí si taky pošmákli. :-8

Díky moc za recept :-K. Dělala jsem z dvojité dávky, mám jich asi 65. Jsou výborné, s těstem se krásně pracuje, přidala jsem trochu víc mouky a bylo to super. Bohužel, mí drazí mi to žerou pod rukama, tudíž budu muset ještě přidělat:-D. Nejlepší na tom je, že když se mi perníček pootevřel, tak povidla nevytekla, ale vypadalo jak pusa, takže mám i několik "vychechtaných" perníků:-D

Každopádně perníčky vypadají senzačně a vzhledem k mé lásce k povidlům musí být úžasné. Vypadají parádně, až profesionálně. Zkusím překopat do BL podoby;-):yes:

srettka: Jé, tak jestli se bezlepkové povedou, dejte sem prosím recept, taky by se mně hodily

Tak jsem perníčky vyzkoušela a jsou moc dobré. Těsto se mně sice dost lepilo, ale když jsem přidala mouku, tak to šlo dobře. Ale nevím, jak je to možné, z tohoto množství jsem měla jenom 18 perníčků. Použila jsem vykrajovátko na linecká kolečka, ještě jsem ho schválně změřila, mělo 5 cm.

Kvety: Možná jsem měla víc rozválené těsto, že bylo tenčí. Vykrájovátko jsem si přeměřila, to mám ještě v živé paměti :-).

Zobrazit 3 starší odpovědi

Vypadají velmi pěkně, recept mě zaujal, určitě vyzkouším., děkuji za inspiraci. :yes:

:-Kmoc povedené, stojí za vyzkoušení:-K

tak jsem je právě dopekla :-), jsou výborné, povidla jsem měla málo sladká, ale to vůbec nevadí. S těstem se skvěle pracovalo, díky za recept ! :yes:

aj mne sa veľmi páčia:-) láka ma ich vyskúšať

:-)hezoučké, zkusím. Budou i pro " šlaháče".:yes:

Tématické fráze:
aby perníčky změkly, perníky plněné povidla, vánoční perníčky plněné, plněné perníky, recept na pernicjy, velikonoční perníčky recept, perniky plněné, jak se dělají perníčky, perníčky hned měkké, perníky plněné povidly, perník perníčky hned měkké, recept na plněné perníky, plnene perniky recept, perníčky z půl kila mouky, velikonoční-perničky.cz, perníčky ktere nelepí, recepty pernicky, babovka s povidly, medové povidly plněné recept, plnené perníčky inspirace

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, med, vejce, koření do perníku, soda jedlá, povidla švestková, vejce

Přidat fotografie receptu