Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový závin z olejového těsta

Hodnocení receptu je 4,8 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 795 kJ /
2 819 kcal
Bílkoviny114,89 g
Tuky162,93 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 866 mg
Sodík 681 mg
Sůl2,14 g
Sacharidy219,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Premiešame olej, mlieko a vajcia. Časť múky rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme k vajciam. Premiešame. Postupne dosypávame múku podľa potreby tak, aby sme dostali cesto primeranej konzistencie. Cesto dopracujeme rukami na doske. Krok 2: Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a naň rozložíme náplň (zmiešame všetky suroviny). Krok 3: Stočíme na závin a uložíme na plech. Pečieme na 180°C dozlata. Krok 4: Upečený závin posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.

Zveřejněno 11. 5. 2018

Poznámka autorky tejaja

Závin môžeme urobiť aj s jablkovou náplňou, potom ale najprv cesto posypeme slabo strúhankou, až tak dáme náplň.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMMm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EMMm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Terezko, tak jsem dnes po dlouhé době zase dělala kulajdu a k ní 4 malé štrúdlíky. Tentokrát mi stačilo 210 g mouky, ani jsem nepodsypávala. A výsledek je hodně křehké a dobré těsto. <3:yes:

tejaja: také jsem ráda, že se tak povedl. Moc nám chutná a dělám ho teď místo buchet - je to o hodně rychlejší, i když má jinou chuť než kynuté buchty. Dělám místo 2 nohavic jen 4 malé, takže takové velké buchty. <3

Zobrazit starší odpověď

Tak jsem opět pekla ke kulajdě. Nejprve jsem prošlehala vajíčko s olejem, až vznikla hustější emulze, přidala mléko atd. Neměla jsem hladkou, tak jsem dala polohrubou mouku. Tentokrát mi ještě 10 g mouky zbylo - do těsta bylo mouky ještě méně, zbytek jsem použila na podsypávání. Ale důležité asi bylo, že jsem použila menší lžíci než při předchozím pečení.

Nadja: ;-) Super. :yes:

Děkuji, a až budu péct znovu, tak se ozvu, jak to dopadlo. ;-)

Terezko, jsi moc hodná a obětavá. Rcp jsi přímo rozpitvala ...... To jsem neměla v úmyslu, abys vše převažovala a patlala se s tím. Je možné, že je to moukou. Vůbec mi to nevadí, prostě přidám trochu mouky a je vyřízeno. Dělám jen 4 malé štrúdlíky na šíři plechu - pro syna 2 s tvarohem s cukrem a pro mne a přítele se sladidlem, tentokrát byl 1 s mákem. ;-)

Nadja: Naďka, mňa to už samú štvalo, či som sa fakt nepreklepla. :-)Cesto by tej múky pojalo viac, ale nesmieš sa nechať zlákať. Len toľko, aby bolo vyvaľkateľné. Potom je nadýchané a jemné.:-K

Naďka, tak si ma vyprovokovala skoro k alchýmii. ;-):-D:-D Keďže mám dnes program až večer, piekla som, tentokrát s jablkovou náplňou. Len kto to bude jesť. :-D:-D:-D
Takže pridala som obrázky s popisom, aby si videla, ako vyzerá cesto.
Obr.1: Takto vyzerá cesto po 197 g hladkej múky (toľko som mala v sáčku, nechala som to tak).
Obr. 2: Navážila som zvlášť 50 g múky a pridala k cestu. Kôpka múky, ktorú vidíš vľavo od bochníka cesta je už naviac z tých 50 g, oddelila som ju, lebo už by to bolo veľa. Keď som ten zvyšok prevážila, bolo to 18 g, takže z tých 50 g som pridala iba 32 g múky.
Takže ak to spočítam: 197 g + 32 g = 229 g múky.
Naďka, cesto nemá byť pevné ako na rezance, má byť len tak pevné, aby sa dalo vyvaľkať. Trošinka ho treba podsypať a ono má troška lepiť, je v ňom olej. Ak by lepilo veľa, tak valček pretrieť múkou, nie cesto. ;-)
Ďakujem ti za fotky, sú pekné. ;-)

Terezko, tak dnes jsem opět dělala Tvůj závin, a opět jsem musela přidávat dost mouky. Jinak bezva a byl moc dobrý. <3

Vyzkoušela jsem, ale měla jsem asi moc velkou lžíci a nechtěla jsem přidávat moc mouky. Těsto bylo hodně mastné a nešlo mi moc dobře vyválet, tak jsem těsto roztáhla jen rukama a udělala z něj 4 malé štrůdlíky na šíři plechu. Do tvarohu jsem dala sladidlo, takže si mohou pochutnat i diabetici. Jeden štrůdlík zmizel hned za tepla a ostatní také dlouho nepřežijí. <3:yes:

Nadja: :-D:yes: Díky za ďalší tip. Určite vyskúšam oba. Mám rada, keď je na jedenie vždy niečo nové a hlavne neobvyklé. ;-)

Zobrazit 4 starší odpovědi

:yes::yes::yes:<3

Takový jednoduchý rcp a takový pěkný naducaný závin :-) škoda že to tak dobře nejde udělat z bezlepkové mouky:-(

tejaja: Tam jde o flexibilnost těsta. Lepek je právě ta věc, co dělá těsto celistvé a pružné. Bez lepku to tak dobře nedrží pohromadě.

Zobrazit starší odpověď

:yes:<3

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
tvarohovy zavin, závin s tvarohem, olejový závin s jablky, závin z tvarohové ho těsta, tvarohový zavin recept, testo na zavin s olejem, zavin s olejem, závin z tvarohu, tvarohové těsto s olejem na zavin, kynuty zavin olejovy, strudliky tvarohové těsto, závin recept s tvarohem, závin s tvarohem recept, recepty s tvarohem, těsto na zavin, závin tvarohem, jablecny zavin z tvarohoveho olejoveho těsta, těsto na tvarohový závin, tvarohový závin, recepty

Suroviny:
olej, mléko, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva, tvaroh, vejce, cukr vanilkový, rozinky, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu