Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karlovarský kotouč

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Doba přípravy 2-2,5 hod.

2-2,5 hod.

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 347 kJ /
2 234 kcal
Bílkoviny200,09 g
Tuky158,28 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 3,13 g
Sůl7,67 g
Sacharidy2,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso otřeme vlhkou utěrkou a rozřízneme na plát. Dobře naklepeme. Krok 2: Na másle připravíme řídká míchaná vejce a necháme trochu zchladnout. Krok 3: Maso osolíme, opepříme, poklademe slaninou, potřeme míchanými vejci, posypeme kapary. Zatočíme a upevníme jehlami na závitky nebo svážeme kuchyňským provázkem do rolády. Povrch též trochu osolíme a opepříme. Krok 4: Na pekáči rozpustíme máslo, přidáme trochu oleje a na této směsi opečeme roládu ze všech stran. Krok 5: Podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme přiklopené 1-1,5 hodiny při 200°C. Měkké maso vyjmeme, necháme chvíli odležet a pak zbavíme jehel nebo provázku. Krok 6: Ke konci výpek zahustíme moučným máslem (změklé máslo a mouku promísíme, uděláme z něj kuličku a tu rozpustíme ve výpeku). Provaříme. Krok 7: Přílohu tvoří zeleninový salát a bramborová kaše nebo rýže. Studená roláda skvěle doplní obložené mísy.

Zveřejněno 14. 5. 2018

Poznámka autorky zizala

Klasický recept. Zdroj - Vilém Vrabec

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karlovarský kotouč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gj4Z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karlovarský kotouč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gj4Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
karlovarsky závitek, karlovarský vepřový kotouč, vepřová roláda karlovarský kotouč, recepty teleci maso karlovarsky kotouč, karlovarsky jidlo, karlovarská pečeně, kančí pečeně, karlovarské maso recepty, karlovarsky knedlík normy, karlovarská roláda, katlovarský kotouč recept, karlovarska roláda s z vepřového masa, pečený kotouč, karlovarký kotouč, vepřový kotouč karlovarský, karlovarskýkotouč, vepřová roláda (karlovarský kotouč, vepřový karlovarský kotouč, karlovarský ktouč, karlivarsky kotouc

Suroviny:
maso telecí, slanina, pepř, vejce, olej, kapary, mouka hladká, kost

Přidat fotografie receptu