Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkový koláč s rebarborou

Výborný vanilkou vonící šlehačkový koláč potřený tvarohovou náplní, posypaný kousky kyselkavé rebarbory a zasypaný skořicí ochucenou drobenkou je skvělý k nedělní kávě nebo jako pohoštění pro přátele.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 912 kJ /
4 042 kcal
Bílkoviny122,59 g
Tuky180,93 g
Vláknina29,55 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 729 mg
Sůl2,24 g
Sacharidy466,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Krok 2: Velký hluboký plech vymažeme a vysypeme moukou. Troubu rozpálíme na 170 °C. Krok 3: Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Krok 4: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Krok 5: Přidáme smetanu, máslo, mouku smíchanou s práškem do pečiva, aroma nebo citronovou kůru a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 6: Těsto rozetřeme rovnoměrně ve vyšším plechu. Krok 7: Tvaroh smícháme s pudinkovým práškem a cukrem. Po lžících ho nandáme na těsto. Krok 8: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky a nasypeme ji na tvaroh. Krok 9: Z cukru, tuku a mouky připravíme promnutím prsty žmolenku. Můžeme ji ochutit troškou mleté skořice. Krok 10: Pečeme cca 40 minut, až se kraje začnou odlepovat od okrajů plechu. Krok 11: Hotový koláč necháme vychladnout, pokrájíme na menší kousky a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem s vanilkou.

TIP: Rebarborové buchty a koláče

Zveřejněno 25. 5. 2018

Poznámka autora recepty73

Kdo si nepotrpí na tvaroh, posype koláč pouze rebarborou a žmolenkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1lLG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1lLG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

fajn recept, i mně, pečící pouze kynuté, protože třené se mi nějak nedaří (srazí se) .. se povedla a byla výborná i když jsem si ji trochu upravila, vynechala tvaroh a rebarboru namíchala s broskvemi :-)

Ukládám si a děkuji. Je to asi 14 dnů, co jsem dělala šlehačkovou bábovku a byla také skvělá :yes::yes::yes:

... a navíc tvaroh neutralizuje kyselinu z rebarbory:-p

Tématické fráze:
rebarborovy kolac se slehackou, šlehačkový koláč, šlehačkový rebarborový koláč, rebarborovy kolac ze šlehačky, rebarborovy kolac se šlehačky, koláč z rebarborou a posypkou, rebarborový koláč z krupice, rebarborový koláč slehacka, rebarborový koláč šlehačkový, šlehačkový rebarborový koláč recepty, rebarborovy kolac se smetanou, rebarborový koláč se šlehačkou a tvarohem, rebarborový koláč se žmolenkou, ovocný koláč se šlehačkou, rebarborový koláč krupice, jak ochutit rebarboro na koláč, k rebarborový koláč se šlehačkou, zmolenkovy kolac s rebarborový koláč, recept koláč šlehačka tvaroh, šlehačkový kynutý koláč

Suroviny:
smetana ke šlehání, vejce, máslo, cukr krupice, mouka polohrubá, prášek do pečiva, vanilkové aroma, rebarbora, tuk, mouka, mouka polohrubá, tuk, cukr, tvaroh měkký, pudink vanilkový, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu