Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojemské šulánky

Hodnocení receptu je 4,9 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 618 kJ /
865 kcal
Bílkoviny122,83 g
Tuky37,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 889 mg
Sůl2,06 g
Sacharidy8,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K mletému masu přidáme vejce, mléko, sýr, sůl a pepř. Dobře vymícháme a necháme 15 minut odležet. Krok 2: Pak přidáme trochu strouhanky tak, aby masová směs držela pohromadě. Krok 3: Lžící odebereme kousek mleté směsi, položíme do dlaně, na něj malou okurku a dobře ji do masa zabalíme. Takto zabalíme všechny okurky a spotřebujeme všechno mleté maso. Krok 4: Pak šulánky uložíme na plech s pečicím papírem, zastříkneme olejem a upečeme v troubě při 180-200 °C. Krok 5: Nebo každý šulánek obalíme v trojbalu a usmažíme na pánvi v rozehřátém oleji.

TIP: Jak a z čeho upéct falešné karbanátky nebo sekanou

Zveřejněno 17. 6. 2018

Poznámka autorky cathleen

K mletému masu můžeme přidat i jiné oblíbené koření, nám ale stačilo ochutit pepřem a solí.

Trochu upravený recept paní A. Černé ze Znojma.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemské šulánky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9w0J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Znojemské šulánky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9w0J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-)<3:yes::yes:recept i foto se mi líbí :-K

Dobrý recept, chutné "papáníčko". Děkuji za recept. <3

Prpcek: těší mě, že chutnalo :-K

:-K pekla jsem i smažila v trojobalu+ nové brambory ze zahrádky. Výborné. Br. kaše by mi k tomu asi chutnala víc, ale to už není o receptu.:yes:

hospodyne: děkuju :-K Jsem ráda, že chutnalo!

Ivuš, ty okurky dáváš čerstvé, nebo zavařené na sladkokyselo ? Jinak fajn nápad za prcního bodíka

Bibinka: děkuji, Bibi, i za krásnou fotku :-K Asi by k tomu byla moc dobrá i bramborová kaše, my měli tenhle jednoduchý salát https://www.toprecepty.cz/recept/8285-kysele-bramb...

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
šůlánky, znojemska, šůlánek, šulánky recept, bezlepkové sulanky, šulánky s masem, šulanky z z mletého masa, sulanky z mletého masa, šulánky s kuřecím masem, znojemská omáčka, znojemské sulaky, znojemské mleté maso, znojemské okurky recept, recept sulanky, znojemská z mletého masa, nejlepší šulánky, znojemský, znojemske soulanky, bramborove sulanky s kuřecím masem, znojemské mleté maso recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, vejce, mléko, sýr nastrouhaný, sůl, pepř mletý, strouhanka, okurky sterilované, olej, vejce, mouka hladká, strouhanka

Přidat fotografie receptu