Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 872 kJ / 2 598 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,68 g |
| Tuky | 95,40 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 222 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 381,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.
Krok 2: Bílky samostatně vyšleháme v tuhý sníh.
Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a rozpuštěné máslo. Vyšleháme do pěny. Krok 3: Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme do těsta. Těsto bude trochu tužší. Krok 4: Přidáme sníh z bílků a jemně ho vmícháme - nezašleháme ho, ale vmícháme vařečkou nebo gumovou stěrkou. Krok 5: Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Je třeba ho rozetřít, není moc tekuté. Poklademe višněmi a posypeme vanilkovým cukrem. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubé na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut. V polovině pečení plech obrátíme.
Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a při vyzkoušení se nelepí na párátko. Krok 7: Necháme vychladnout a před podáváním můžeme pocukrovat.
Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a rozpuštěné máslo. Vyšleháme do pěny. Krok 3: Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme do těsta. Těsto bude trochu tužší. Krok 4: Přidáme sníh z bílků a jemně ho vmícháme - nezašleháme ho, ale vmícháme vařečkou nebo gumovou stěrkou. Krok 5: Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Je třeba ho rozetřít, není moc tekuté. Poklademe višněmi a posypeme vanilkovým cukrem. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubé na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut. V polovině pečení plech obrátíme.
Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a při vyzkoušení se nelepí na párátko. Krok 7: Necháme vychladnout a před podáváním můžeme pocukrovat.
Zveřejněno 29. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NoN8
Moje poznámka
Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NoN8
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
višňová buchta,
třešňová bublanina,
třešňová buchta,
nejlepší třešňová bublanina,
třešňová bublanina recept,
bublanina z višní,
recept na visnovou bublaninu,
nejlepší třešnová bublanina recept,
recept na višňovou buchtu,
vyšňová buchta,
bublanina recept,
višnová buchta na plech,
recept na višnovou buchta,
recepty vlasta,
recept třešnová bublanina,
visnovy buchta,
višnova bublanina s ovocem,
bublanina s višňami,
vyšnova bublanina,
časopisy recepty
Suroviny:
žloutek,
cukr hnědý,
máslo,
mléko,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
mouka hrubá,
višně
Komentáře (9)
No, pomalu začínám věřit tomu, že každá trouba peče jinak