Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 283 kJ / 2 219 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,72 g |
Tuky | 213,57 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 741 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 23,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortový korpus a šlehačku uděláme den předem.
4 bílky ušleháme na tuhý sníh se 2 PL cukru.
4 žloutky ušleháme do světlé pěny se 2 PL cukru.
Předehřejeme troubu na 160 °C. Krok 2: Do žloutků vmícháme olej a podmáslí. Krok 3: Smícháme všechny sypké suroviny. Krok 4: Do žloutků střídavě lehce vmícháme sníh a sypkou směs. Dno dortové formy ∅ 18-20 cm vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a povrch zarovnáme.
Pečeme asi 30 minut, zkusíme špejlí. Pokud máme hotovo, vypneme troubu a otevřeme dvířka. Krok 5: Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Po vychladnutí dáme do lednice. Krok 6: Druhý den vyšleháme svařenou smetanu, do které po částech přidáme mascarpone. Krok 7: Dort rozkrojíme na stejně silné pláty, pokapeme rumem nebo šťávou. Krok 8: Naplníme polovinou krému, složíme a druhou polovinou krému potřeme vrch a strany dortu.
Necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout. Krok 9: Dort polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme podle chuti. Maliny byly k čokoládě docela fajn.
4 bílky ušleháme na tuhý sníh se 2 PL cukru.
4 žloutky ušleháme do světlé pěny se 2 PL cukru.
Předehřejeme troubu na 160 °C. Krok 2: Do žloutků vmícháme olej a podmáslí. Krok 3: Smícháme všechny sypké suroviny. Krok 4: Do žloutků střídavě lehce vmícháme sníh a sypkou směs. Dno dortové formy ∅ 18-20 cm vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a povrch zarovnáme.
Pečeme asi 30 minut, zkusíme špejlí. Pokud máme hotovo, vypneme troubu a otevřeme dvířka. Krok 5: Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Po vychladnutí dáme do lednice. Krok 6: Druhý den vyšleháme svařenou smetanu, do které po částech přidáme mascarpone. Krok 7: Dort rozkrojíme na stejně silné pláty, pokapeme rumem nebo šťávou. Krok 8: Naplníme polovinou krému, složíme a druhou polovinou krému potřeme vrch a strany dortu.
Necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout. Krok 9: Dort polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme podle chuti. Maliny byly k čokoládě docela fajn.
Zveřejněno 28. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lžičkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/or3X
Moje poznámka
Lžičkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/or3X
Nejnovější recepty
Klasické kynuté jidášky
Přidáno před 3 hodinami
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 14 hodinami
Točený mazanec s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno 14. 4. 2025 09:20
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno 14. 4. 2025 08:00
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno 13. 4. 2025 16:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákový mozeček
vervla před 22 minutami
Hrachová kaše s máslem
BronislavaP před 3 hodinami
Plněná tortilla vaječnou omeletou
Vanda183 před 12 hodinami
Velikonoční beránek
gedzitka před 16 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 17 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 17 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 17 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
SofieA před 18 hodinami
Dušená mrkev
Jirka1977 před 18 hodinami
Obyčejné nudle se smaženým zelím
Radovan123 před 18 hodinami
Tématické fráze:
lzičkový koláč,
korpus na dort z kyšky,
dort z kyšky,
co dělat aby se dort nepropadl,
aby se dort nepropadl,
1 pl cukru,
dortovy korpus recept na polevkove lžíce,
lžičkové recepty,
aby se dortovy korpus nepropadl,
dortový korpus z podmáslí,
zvlhčeni dortového korpusu,
recept na dorty,
dort recepty
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
pudink čokoládový,
mouka polohrubá,
olej,
podmáslí,
kakao,
prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
cukr,
kakao,
mascarpone,
amaretto,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
čokoláda,
ovoce
Komentáře (7)